neděle 30. června 2013

Třicetidenní knihobraní - Kniha, u které bych vážně ocenila pokračování (15)



Meme, které pořádá VeEee. Více informací ZDE.

Tak je tu úplně poslední článek do třicetidenní knihobraní. Jsem ráda, že jsem všechno stihla tak jak jsem měla, ale bude mi to i chybět :).

15. Kniha, u které bych vážně ocenila pokračování

Pro mě téma lehké, pro někoho možná i překvapení. Kniha se jmenuje Hostitel.


Někteří se teď asi divíte, ale já jsem na tom byla stejně. Po shlédnutí filmu, jsem našla článek že Stephenie Meyerová plánuje napsat pokračování této skvělé knihy. Nejvíc mi na tom vadí že je to v nedohledu. V Česku to můžu vyjít až tak za 2 roky (to je jenom příklad), ale taky to nemusí vyjít vůbec. Dokonce jsem zjistila, že plánuje 2 DÍLY do trilogie. No uvidíme.. necháme se překvapit, co na nás autorka chystá :D. Kdo nevěří ať se podívá SEM

Doufám že se vám moje knihobraní aspoň trochu líbilo a já doufám že bude zase nějaký další skvělý projekt ;)). Mějte se :DD


sobota 29. června 2013

Co vyjde v měsíci Červenec (2013)


Baronet


Elin Hilderbrand - Poslední léto

Název: Poslední léto
Originální název: Summerland
Autor: Elin Hilderbrand
Žánr: Romány
Počet stran: 392


Anotace:
Horký červnový večer, místní tradice: studenti Nantucketské střední školy se shromáždili k táboráku na pláži. Jenže to, co začne jako maturitní večírek, skončí tragickou autonehodou, při níž řidička vozu Penny Alistairová zahyne a její bratr, dvojče, zůstane v kómatu. Ostatní pasažéři v autě, Pennin přítel Jake a kamarádka Demeter, zůstanou fyzicky nezraněni – ale emocionální postižení je nepřekonatelné a stále zbývají nezodpovězené otázky, co se stalo předtím, než se Penny chopila volantu.
Jak léto plyne, vycházejí najevo ohromující pravdy o těch, kdo přežili, a jejich rodičích – neprozrazená tajemství, porušené sliby, zrazená srdce. Elin Hilderbrand se zabývá silami společenství, rodiny a cti, a potvrzuje, že i z popela smutku může vzlétnout nová láska jako bájný pták Fénix.

Vyjde: 24.7. 2013


Emma Garcia - Zlomená srdce

Název: Zlomená srdce
Originální název: Never Google Heartbreak
Autor: Emma Garcia
Žánr: Romány
Počet stran: 392
Ta obálka je krásná :D
Anotace: 
Dostat kopačky po třetí od stejného chlápka? Hrůza! Vivien se to ale přihodilo. Projde všemi třemi základními stádii smutku: odmítnutí, alkoholu i příšerného účesu, a začne hledat útěchu na Googlu. Když zjistí, kolik příběhů zklamaných lásek světová síť obsahuje, založí si vlastní stránku pro ty, kdo mají zlomená srdce. Sama se rozhodne bojovat a získat Roba zpátky. Jenže se jí věci poněkud vymknou z ruky a sklidí příšernou ostudu. Spolu se čtenáři si položí otázku: Jakou nejbláznivější věc byste udělali pro lásku? Vivien si nakonec uvědomí, že nejlepšího muže má přímo před nosem – jen ho celou dobu odmítala vidět. Nešťastná láska ještě nikdy nebyla tak zábavná!


Vyjde: 24.7. 2013


BB/art


Sara Shepard - Roztomilé malé lhářky 6: Vražedné


Název: Vražedné
Originální název: Killer
Autor: Sara Shepard
Díl v sérii: 6
Žánr: Dívčí romány
Počet stran: 256


Anotace: 
Pennsylvánský Rosewood se jeví jako dokonalé místo, jenže první dojem může lhát… stejně jako čtveřice místních krasavic.
Hanna se rozhodla ovládnout zdejší mládež a začíná u krásného druháka. Aria pátrá v přítelově minulosti. Spencer se odcizuje s vlastní rodinou. Nevinná malá Emily naopak vůbec neví, co chce.
Snad se domnívaly, že s uvězněním Alisonina vraha a odhalením totožnosti vyděračky A se do jejich života vrátí klid. Měly by se mít na pozoru, protože ve městě řádí její nástupce a teplota nebezpečně stoupá. V Rosewoodu tentokrát propukne požár.
Vražedně návyková románová řada plná tajemství a lží, pokračuje šestou knihou. Roztomilé malé lhářky: Vražedné. Osudy hrdinek můžete sledovat i na televizních obrazovkách v sérii Prolhané krásky.

Vyjde: 24.7. 2013

Brokilon

Rachel Caine - Upíři z Morganville 3: Půlnoční ulička

Název: Půlnoční ulička
Originální název: Midnight Alley
Autor: Rachel Caine
Díl v sérii: 3
Žánr: Fantasy, Romány
Počet stran: 250


Anotace:
Město, kde Claire Danversová studuje na univerzitě, sice ovládají upíři, ale příměří mezi živými a mrtvými poskytuje relativní bezpečí. Na chvíli. V okolí se objevují mrtvá lidská těla, pronásleduje ji psychopat a starověká pijavice jí nabídla soukromé vyučování. Claire brzy zjistí proč. A pojem večerní škola získá zcela nový význam.

Vyjde: v červenci (přesný datum jsem nenašla)


CooBoo


Cynthia Hand - Nadpozemská 3: Nespoutaná

Název: Nespoutaná
Originální název: Boundless
Autor: Cynthia Hand
Díl v sérii: 3
Žánr: Fantasy, Sci-Fi
Počet stran: 384

Krásná obálka :))
Anotace: 
Clara se musela vyrovnat se znepokojujícími vizemi, se ztrátou člověka, kterého nesmírně milovala, i s bolestivým rozchodem se svou první láskou. Nepřeje se nic jiného než žít normální život, vystudovat a ujasnit si, který se dvou úžasných kluků v jejím okolí je ten pravý. Avšak další vize, a s ní spojené poslání, na sebe nenechá dlouho čekat. A je ještě děsivější a nebezpečnější než všechny předchozí. A jestliže Clara nechce obětovat svou nejlepší kamarádku i celé andělské společenství, musí se vypravit na cestu, která navždy změní její život, na cestu, která jednou pro vždy určí, kam se bude ubírat osud její i osud všech, které miluje. Ve strhujícím finále Nadpozemské musí Clara rozhodovat o svém osudu jednou provždy.



Vyjde: 22.7. 2013


Egmont


Crewe Megan - Padlý svět 2: Životy, které jsme ztratili

Název: Životy, které jsme ztratili
Originální název: The Lives We Lost
Autor: Crewe Megan
Díl v sérii: 2
Žánr: Fantasy, Dystopie, Sci-fi
Počet stran: 312


Anotace:
Druhá část dystopické trilogie Padlý svět a pokračování knihy Tak padne náš svět
Tajemný virus téměř zničil malou ostrovní komunitu, v které Kaelyn dosud žila. Po měsících přísné karantény připlouvá k ostrovu první loď z pevniny. Ale přestože Kaelyn má velkou radost, že opět vidí svého přítele Lea, zprávy, které přináší, nejsou vůbec dobré. Virus zdecimoval i pevninu a lidé tam potřebují pomoc stejně zoufale jako ostrované.


Vyjde: v červenci (přesný datum jsem nenašla)


Fantom Print


Keri Arthur - Volání úplňku

Název: Volání úplňku
Originální název: Full Moon Rising
Autor: Keri Arthur
Žánr: Fantasy
Počet stran: 357 (EN)


Anotace: 
Riley Jensonová, vzácný kříženec upíra a vlkodlaka, se snaží najít své místo ve světě. A pro ženu, jako je ona, to je nelehký úkol, zvláště když ji její práce – pro organizaci, která dohlíží na nadpřirozené rasy – postaví tváří v tvář těm nejvíc sexy mužům, jaké je možno si představit. Riley, v níž samotné převažuje vlk nad upírem, je náchylná k měsíční horečce: období, kdy se jí zmocňuje nezvladatelná touha po muži. Ale když její bratr – dvojče – Rhoan padne do zajetí, Riley se musí soustředit – bez ohledu na to, že se na prahu jejího bytu objevil extrémně svůdný, zcela nahý a dezorientovaný upír, jenž hledá Rhoana. Nyní bude muset své touhy udržet na uzdě, pokud chce bratra najít. Protože ti, kteří Rhoana unesli, mají spadeno i na ni.


Vyjde: 15.7. 2013


Ikar


Nicholas Sparks - To nejlepší z nás

Název: To nejlepší z nás
Originální název: The Best of Me
Autor: Nicholas Sparks
Žánr: Romány
Počet stran: 304


Anotace: 
Dawson Cole se už v dětství rozhodl, že nepůjde ve stopách svých předků – zločinců a kriminálníků, a v sedmnácti letech proto utekl z domova. Útočiště našel u ovdovělého podivína a automechanika Tucka Hostetlera. Rodina Amandy Collierové naopak patří v městečku Oriental k městské honoraci a na svou dceru klade jen ty nejvyšší nároky. Ona má však své představy o životě a nic nedbá toho, že chlapec, do kterého se zamiluje, je z opovrhované rodiny. Nepřízeň i nešťastná nehoda však mladé lásce nepřejí…
Když Tuck Hostetler umírá, jeho posledním přáním je, aby se Amanda a Dawson sešli na pohřbu – po pětadvaceti letech. Společné vzpomínky na chvíli sice vzbuzují zdání, že snad existuje nekonečná láska. Jenomže život je o poznání komplikovanější a někdy je nutné vzdát se toho nejcennějšího, co máme.


Vyjde: 4.7. 2013


Tracy Garvisová Gravesová - Na ostrově

Název: Na ostrově
Originální název: On The Island
Autor: Tracy Garvisová Gravesová 
Žánr: Romány
Počet stran: 312

Anotace:
Na Maledivy se většinou jezdí na dovolenou. Třicetiletá učitelka Anna však bude na jednom z jejich ostrovů trávit léto neobvyklým způsobem. Má pomoci šestnáctiletému Týdžejovi dohnat školu, kterou zameškal kvůli boji se zákeřnou chorobou. Ani Týdžej si nepředstavoval, že bude trávit prázdniny s rodiči někde daleko od Chicaga a kamarádů. A ještě k tomu ležením v učebnicích. Jenže letadlo s Týdžejem a Annou za mladíkovou rodinou nikdy nedorazí. Po ztroskotání hydroplánu skončí na opuštěném ostrově, odkázáni jeden na druhého. Debutový román mladé americké autorky, který se okamžitě po vydání stal bestsellerem.

Vyjde: 3.7. 2013

Knižní klub

Abigail Gibbsová - Temná hrdinka: Večeře s vampýrem

Název: Temná hrdinka: Večeře s vampýrem
Originální název: The Dark Heroine: Dinner with a Vampire
Autor: Abigail Gibbsová
Žánr: Sci-fi, Fantasy
Počet stran: 480


Anotace:
Vzrušující paranormální román zasazený v Londýně a zalidněný nezapomenutelnými postavami, mezi nimiž se rozvíjí navzdory okolnostem něco jako láska... 
Když Violet Leeová cestou z večírku narazí na okouzlujícího a přitom děsivého vampýra Kaspara Varna, začne tak pro ni nebezpečná dobrodružná cesta, jakou si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Vzájemná přitažlivost mezi Kasparem a Violet se nedá popřít a zdá se, že nedokážou odolat své touze – ale za jakou cenu?


Vyjde: 4.7. 2013



Tom Rob Smith - Agent 6

Název: Agent 6
Originální název: Agent 6
Autor: Tom Rob Smith
Žánr: Thriller
Počet stran: 448


Anotace:
Lev Děmidov, hlavní postava kriminálních bestsellerů Dítě číslo 44 a Utajovaný projev, už není členem moskevské tajné policie. Poté co byly jeho žena Raisa a dcery Zoja a Jelena zařazeny do delegace nazvané Mezinárodní mírové turné studentstva a vyslány do Spojených států, však znejistí. A právem: bez možnosti jakkoli zasáhnout sleduje, jak politická mašinerie šedesátých let nemilosrdně zničí jeho rodinu. Lev však není z těch, kdo se s tím smíří. Na vlastní pěst se vydává po stopách člověka, který ví, co se v New Yorku té tragické noci odehrálo. Člověka označovaného jako Agent 6.


Vyjde: 22.7. 2013


Moba


Lenka Cyprisová - Královské tajemství

Název: Královské tajemství
Autor: Lenka Cyprisová
Žánr: Romány
Počet stran: 272


Anotace: 
Chtěli byste mít schopnost vidět do minulosti? Viki tuto schopnost má, ale zrovna dvakrát nadšená z ní není. Ono ani není divu; nikdo jí nevěří, nemá se komu svěřit. Všechno se ale začne měnit, když se rozhodne vypátrat, kdo je tajemná dívka z jejích vidin. Podaří se jí to? A za jakou cenu? Co při hledání najde a co naopak ztratí? A jak odhalení pravdy změní její život? Román o studentce vysoké školy, která v rámci praxe pracuje jako průvodkyně na hradě, vás zavede až do jednoho z nejslavnějších období českých dějin a možná vyřešíte i velkou záhadu české historie. Všechno totiž souvisí se vším a současnost se prolíná s minulostí možná víc, než si myslíte.


Vyjde: 30.7. 2013



Letní knižní výzva - Úvodní článek



Tento skvělý projekt vymysleli Zuzzi a Táňa.

ZDE je více informací o projektu.

O co jde?? 
Jde o to přečíst za prázdniny co nejvíc knih.

Projekt probíhá od 1.7. - 31.8. 2013

Počet přečtených knih:
Jsou dva způsoby jak se do projektu zapojit. Buď pokud máme rádi výzvu, pomocí jedné ikonky si jednu vyberem a tolik knih musíme přečíst, nebo ikonky přidávat průběžně.

Já jsem si vybrala první způsob, aby byla sranda :D. Stanovila jsem si:


Nevím vůbec jestli to stihnu, ale tak uvidíme..

DRŽTE MI PALCE ;)






pátek 28. června 2013

Knižní maraton - AKTUALIZACE (3)



Projekt pořádá Ettelëa.

Jak jsem na tom??
Můžu vám říct, že dost špatně :/. Ve středu jsem přečetla pár stránek a ve čtvrtek jsem nečetla vůbec. Stydím se :/ :)).. Důvod byl takový, že dneska mě čekal poslední den na základce (už teď je mi smutno, ale ne po škole :D) a musela jsem nějaké ty věci zařídit a tak.. pak jsem byla unavená a šla jsem skoro hned spát :D. A dneska (v pátek), jsem toho taky moc nepřečetla a už ani nepřečtu, protože nebudu večer vůbec doma. Od zítřka bych měla zase číst naplno :D, jsou přece prázdniny!! :DDD No ani nevím proč jsem vám to tu teď psala, no nic mějte se ;)).


Třicetidenní knihobraní - Kniha, při které jsem se bála o své zdraví (14)



Meme, které pořádá VeEee. Více informací ZDE.

Předposlední článek na toto téma :). To hodně rychlo uteklo, doufám že se to bude někdy opakovat :).

14. Kniha, při které jsem se bála o své zdraví

Hodně těžké téma, ale nakonec jsem se k tomu dopracovala :D. Kniha se jmenuje Třináct relikvií.


Kniha mě zpočátku moc nebavila,ale pak jsem se začetla a celkem mě to bavilo. Doporučila bych to spíše pro starší čtenáře. já sice tak mladá už nejsem, ale na mě tam bylo moc krve a vražd. Dlouho po přečtení mi mrazilo v zádech a to se mi stalo u první knihy. Fakt jsem se dost bála :DD.




čtvrtek 27. června 2013

Měsíční párování - Červenec (2013)




Projekt, který vytvořila Vendea.

Na tento měsíc jsem dostala parťáka jménem Jiřka.

Vybrala mi knihu Divergence.

Krásná obálka :))

Knihu jsem si chtěla přečíst už hodně dávno, ale vždycky to vystřídala jiná kniha. Konečně se k ní budu muset dokopat ;).

Bylo nebylo (4)



Toto meme pořádá Kath´s.

Vezmi knihu, kterou právě čteš, nalistuj si první stranu a napiš první větu.

Název: Rozum a cit
Autor: Jane Austen


Rod Dashwoodových žil v Sussexu odedávna.

středa 26. června 2013

Třicetidenní knihobraní - Kniha, kterou si závidím (13)



Meme, které pořádá VeEee. Více informací ZDE.

13. Kniha, kterou si závidím

Kniha je starší a spíše pro mladé čtenáře. Jmenuje se Neuvěřitelné září od Petry Braunové. Teď si asi říkáte proč si ji vlastně závidím?? Hned vám povím proč.


Závidím si ji protože mi ji autorka sama podepsala a dokonce jsem s ní potkala u nás v městské knihovny a jelikož jsem tehdy byla ještě celkem malá (cca 10 let) měla jsem z toho neskutečnou radost a doteď na to ráda vzpomínám  :). Jinak kniha mě bavila moc a četla jsem jí snad 5x. Jelikož jsem teď starší tak mě baví už  spíše jiné knížky a už nepatří moc mezi oblíbené, ale nikdy mě nepřestane bavit a ani mě neomrzí. U této knihy je vidět, že je spíše pro mladší čtenáře, a proto kdybych si ji přečetla teprve teď tak by mě asi nebyla. Pro mladší čtenáře můžu DOPORUČIT!! ;)

Zde podepsána kniha :).




Waiting on Wednesday (1)



Sice teď netuším kdo tohle meme pořádá, ale myslím si že je to Nikol.
Jestli je to špatně tak se ozvěte do komentáře ;), budu moc ráda.

Cílem meme je každou středu ukázat knihu kterou si chcete přečíst.


Ten, kdo stojí v koutě 
Stephen Chbosky 

Anotace: Když člověk stojí v koutě, může si všimnout spousty úžasných věcí. Ale pak přijde chvíle, kdy je třeba vykročit na parket a začít opravdu žít. Strhujícímu románu Stephena Chboskeho o dilematu mezi nečinností a touhou se dostalo nadšeného přijetí, vyvolal polemiku a získal miliony oddaných čtenářů. Příběh o dospívání na střední škole, který Charlie vypráví v dopisech, je otevřenější a důvěrnější než leckterý deník, zároveň vtipný i sžíravý. Nevíme, kde Charlie bydlí, ani komu píše - máme jen slova, o která se rozhodl podělit. Zmítán touhou žít svůj vlastní život i touhou vymanit se z role, která mu připadla, prozkoumává dosud neznámé území. Před ním se otvírá svět prvních lásek, rodinných dramat i nových přátelství. Svět sexu, drog a Rocky Horror Picture Show, kde klíčem ke štěstí může být například ta správná píseň, díky níž se můžete řítit tunelem a cítit se nekonečně. V Charliem se autorovi podařilo stvořit vypravěče, který vás uhrane a přenese zpět do divokých a intenzivně prožívaných dní na prahu dospělosti, kdy se život podobal jízdě na horské dráze.


Plánuji si ji přečíst hned po prázdninách, tak snad to vyjde a nebudu číst zase jinou.

Filmové zpracování 



Knižní maraton - AKTUALIZACE (2)



Projekt pořádá Ettelëa.

Jak jsem na tom??
Ve škole jsem dočetla druhou knížku na seznamu: Krásná loupežnice. Sice já si ve škole nečtu vůbec, protože na to není prostě čas, ale teď je ve škole strašná nuda a je bych tak mohla stihnout knižní maraton. Kniha se mi celkem líbila.

Co čtu teď a na co se chystám??
Začala jsem číst Rozum a cit od Jane Austen. Od této autorky čtu teprve první knihu, což mě docela mrzí. No nic.. Jinak bych dokonce tohohle týdne chtěla ještě přečíst Malé ženy, ale myslím si že to nestihnu :).

V pátek by měla být další aktualizace ;).


úterý 25. června 2013

Teaser tuesday (5)



Meme, které vytvořila Should Be Reading

Cílem meme je vzít každé úterý knihu, kterou právě čteš, otevřít ji na náhodné straně a vypsat dvě věty.



Kniha: Rozum a cit
Autor: Jane Austenová 
Nakladatelství: Academia
Anotace: 
Anglie počátku 19. století: krajina podobná parku, domácká sídla a v nich šťastní a laskaví lidé. Ale všechno není tak idylické, jak to vypadá. paní Dashwoodová se svými třemi dcerami - Elinor, Marianne a Margaret - se po manželově smrti musí vystěhovat právě z takového útulného sídla. Nový domov najde u vzdáleného příbuzného, starosti se dvěma dcerami na vdávání jí však zůstanou. Naštěstí najde v rozumné Elinor zalíbení bohatý a laskavý Edward Ferras, zatímco o vznětlivou Marianne projeví zájem ušlechtilý plukovník Brandon. Elinor však zjistí, že Edward je tajně zasnouben s jinou a Marianne před uzavřeným nápadníkem popřeje sluchu raději romantickému dvoření povětrného Willoughbyho. Vypadá to, že zlomená srdce už nikdo nenapraví - kdyby ovšem nešlo o ironickou komedii s dvojitým šťastným koncem.


Edward jim vzápětí dal na vědomí sám, že je v Londýně, neboť se dvakrát stavil v Berkeley Street.

Ten se vždycky rád dostavil tam, kde byly slečny Dashwoodovy, a třebaže ho přezdvořilá pozornost jejich bratra trochu udivovala, ochotně mu vyhověl.


pondělí 24. června 2013

Zfilmované knihy - Hostitel

Film: Hostitel    
Režie: Andrew Niccol
Předloha: Stephenie Meyer - Hostitel
Žánr: Sci-Fi / Romantický / Akční / Dobrodružný  
   USA 2013, 125 min

Více informací ZDE.



Moje Hodnocení: 




Obsah: Po úspěšné invazi teď Zemi kontrolují neviditelní mimozemšťané. Takzvané Duše přebírají kontrolu nad myslí člověka, používají jeho tělo a zdánlivě beze změny žijí jejich životy. Každý člověk se stane pro Duši pouhou schránkou a hostitelem. Hlavní hrdinkou filmu je Melanie, mladá dívka, která patří mezi zbývající „divoké“ lidi a která se bezhlavě zamiluje do kluka jménem Jared. Byla by to celkem obyčejná lovestory, ale po jedné z honiček je Melanie zajata a její tělo si bere Duše jménem Poutnice. Poutnice je překvapena a zavalena hotovou tsunami vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Stane se to, na co nejsou Duše příliš zvyklé. Melanie se odmítá své mysli a svého těla vzdát. Poutnice chtěla původně ze vzpomínek odhalit úkryt zbývajících lidí, houževnatá Melanie ji v nich ale ukáže sílu lásky. Mimozemská Duše sama této síle nečekaně podlehne a v překvapivém spojenectví se pak vydají hledat Jareda, kterého obě milují. Stejně odhodlaná jako Melanie je ovšem i Duše jménem Hledačka s jediným úkolem – dopadení všech přeživších a ochrana nové rasy.


-----------------------------------------

Ian :))

Můj názor / Moje dojmy
Wow :). Ještě teď se klepu, jak mě ten film dostal. Kniha jsem četla před filmem takže jsem věděla jak by to mělo skončit. Jinak fakt super film. Od začátku až dokonce mě to bavilo. Nejvíc jsem se bála, že ten film zase pokazí, ale mě se to i přesto líbilo. Nejvíc jsem si oblíbila Jareda, jako v knize (zase kluk :DD) a také Iana, to ho bych fakt zapomenout nemohla. Na tenhle film jen tak určitě nezapomenu. Kdo film neviděl a nebo ani nečetl knihu, ať to okamžitě napraví!! DOPORUČUJI jak knihu tak i film. Kdybych nečetla knihu tak se asi nad tím koncem rozbrečím, ale udržela jsem se, protože v duchu jsem si říkala ,,Vždyť víš jak to skončí,, Už ani nevím co bych k tomu psala jenom to ať na to rychle koukněte ;). Tento film mě asi nikdy neomrzí, možná ani za 50 let :D. 




Otázka - Mohlo by být tenhle film reálný?? Co si o tom myslíte vy??
Popravdě kdybych měla odpovědět já tak řeknu ,,nevím,, protože když se nad tím zamyslím tak v té dnešní době mi to přijde nereálný, ale co za 200 let. Fakt u tohohle filmu nevím co říct. Budu ráda za vaše komentáře ;). 


Melissa / Poutnice - Jared

TRAILER


+ MOJE OBLÍBENÁ PÍSNIČKA Z FILMU :)