sobota 31. května 2014

Add Yours - Květen


Tuto knižní řetězovku vymyslela Judit
Více informací ZDE. A do květnové části se můžete zapojit ZDE.

Jak jsem pročítala otázky už, tak jsem zjistila, že se nespíš budu trochu opakovat z minulých otázek, ale snad to tolik nebude vadit a hlavně jsou některé otázky ne úplně lehké, takže jsem někde neodpověděla úplně přesně. 

Který autor píše cliffhangery tak, že si pak jdu trhat vlasy?
Tak u mě je to jednoznačně  ze všech nejvíc autorka Richelle Mead :), kterou budu asi
zmiňovat často. Její konce mě dostávali a nejvíc mě dostal konec třetího dílu Vampýrské akademie - Stínem políbená. Ještě, že jsem u sebe měla další díl, jinak bych se asi zbláznila, hned jsem musela vědět jak to bude pokračovat a nechápu jak třeba u nějaké jiné knihy, u kterého třeba vyjde pokračování až za dlouho, může nechat autor/ka otevřený konec. Určitě nám to prostě musejí dělat naschvál :D.

Který autor by mohl vydávat knihy častěji?
Nevěděla jsem vůbec koho vybrat a nevím jestli úplně dobře zodpovím na otázku, ale vybrala jsem autorka Emmy Laybourne. Jí teď myslím v originále vyšel třetí díl Monumentu 14 a já bych si strašně chtěla přečíst od této autorky další jiné knihy a proto doufám, že bude psát dál a její knihy budou vycházet i u nás. 

Kniha, kterou každý vychvaluje, ale já vůbec nechápu proč.

Tak tohle já těžký pro mě. Já si skoro vždycky vyberu knihu
která se líbí mě i ostatním :). Přemýšlela jsem jaká kniha by to mohla být a jednu jsem našla, ale řekla bych, že i zde neodpovím možná úplně přesně na otázku. Je to knížka Cinder a tahle série se líbí hodně lidem, jenže já jsem s prvním dílem nemohla dojít ani k polovině, protože mě knížka vůbec nebavila. Ale rozhodla jsem se, že dám této sérii ještě šanci, protože vím, že jsem si Cinder půjčila v knihovně když jsem byla mladší a ještě tolik nečetla jako teď. Takže uvidím jaká na ní budu mít názor a třeba se stane ještě mojí oblíbenou.

Kniha, která je v mé knihovně nejcennějším úlovkem.


Tak tady jsem to pro mě asi série Mayské proroctví. Obě knížky jsem vyhrála u Monči z blogu Život s knihami a mám je podepsané od samotné autorky. Knížky jsem již četla a popravdě jsem od nich čekala trochu víc, ale není to špatná série.



Postava, která by si zasloužila vlastní knihu.
Neměla jsem tušení koho vybrat, protože jsem nad tím ani nikdy nějak nepřemýšlela. Nevím sice jestli by si ji zasloužil, ale já jsem si vybrala Iana z knihy Hostitel. Hrozně by si mi kniha o něm líbila a klidně si myslím, že by něco takového mohla Stephenie Meyer napsat někdy. :)


Postava, kterou z celé duše nesnáším.
Koho nesnáším? Tak těch bych se našlo určitě víc, ale jelikož momentálně čtu sérii Divergence, tak jsem si hned vzpomněla na Erica, který mi leze na nervy a vážně ho nemám ráda. Nebo bych mohla taky uvést Jeanine, která je snad ještě horší. Kdo četl tuto sérii tak asi ví proč ji nemám tak moc ráda. 




Hrdina, který si může dovolit být nedokonalý.

Ty otázky jak tak koukám jsou pro mě horší a horší :D. Netušila jsem
koho vybrat, rozhodla jsem se ale pro Siriuse Blacka. Myslím si, že ten si to rozhodně může dovolit a je to pro mě jedna z neoblíbenějších postav vůbec.




Hrdinka, kterou obdivuji.
Rozhodně jich obdivuji víc než jednu. A na jako první jsem si vzpomněla na June z knihy Legenda. Obdivuji za to co udělala, i když to pro ní nemohla být vůbec lehké. Zatím jsem taky četla zatím jenom první díl, takže třeba může ještě mile překvapit nebo mě může taky zklamat, prvním díle jsem si ji totiž i celkem oblíbila. 


Nejlepší vedlejší knižní pár.
Trochu jsem si to upravila a vybrala jsem Maddie a Bradena z knihy
Hrej tajně. Snad nevadí že jsem vybrala přímo tyhle dva, ale přeci jen v druhém díle hrají už vedlejší postavy tak proč je nevybrat a oni jsou tak skvělí. :D


HOT TOPIC: Videorecenze nebo klasická recenze? Kterou z nich si přečtu/zhlédnu raději?
Mám radši klasické recenze, protože videorecenze by měl dělat jenom ten kdo to aspoň trochu umí. Chápu když začátky nejdou každý se to musí nějak naučit, ale prostě přijdou mi takové spíše nic moc a ráda koukám hlavně od Rodaw, která je umí dělat skvělé a sleduju je strašně ráda. Jinak je spíše čtu a především na knihy které jsem již sama už četla a zajímá mě jaký jiný bloger měl na knihu názor. Jestli spíše kladný nebo záporný.

Otázka na tělo: Já a spoilery - používám je ve svých recenzí? Čtu je někdy nebo se jim vyhýbám jako bacil v lékarně?
Tak já se snažím je ve svých recenzí nepoužívat, ale zatím v nich nejsem tolik dobrá, takže je možné že se tam někdy vyskytnout můžou, ale i tak doufám, že jich tam je vždycky minimum. 
Jinak se je snažím nikdy ani nečíst a popravdě jsem jich tolik zatím ani nějak nepřečetla a jsem ráda, že se jim takhle úspěšně vyhýbám. Hlavně si teď hlídám abych si nepřečetla jeden velký spoiler v Alianci, někdo o tom věděl už před přečtením, ale já jsem zatím nic nepřečetla a už se těším až si knížku konečně přečtu, protože mě zajímavá co se tam vlastně stane a hlavně už se nebudu bát, že si to u někoho přečtu. 

A jsme u konce :). Zase jsem to dělala na poslední chvíli a snad to udělám příští měsíc dříve, akorát pak nestíhám :D a jsem ráda, že jsem to stihla, už jsem se totiž bála že to nestihnu.

On my wishlist (37)


Meme pořádá Book Chick City.

Cílem meme je každou sobotu (nebo alespoň nějakou sobotu) ukázat knihu/y, které bychom si přáli mít. Můžou to být knihy staré, nové nebo i ty které ještě nevyšly.
Oba díly jsem četla minulé léto a myslím, že už bych si konečně mohla přečíst i ten poslední díl, který si snad přečtu co nejdřív a snad se mi to bude líbit. 

Knížka mě zaujala svou anotací a má moc dobré hodnocení, takže si to určitě chci přečíst :).

čtvrtek 29. května 2014

Setkání s duchem - Recenze


Kniha: Setkání s duchem
Díl v sérii: 1
Série: Mezi nebem a zemí
Autorka: Stacey Kade
Počet stran: 216
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Královna školy a hvězda místních roztleskávaček Alona Dareová je předurčena pro skvělou budoucnost. Její život však končí nečekaně pod koly autobusu. Všichni si myslí, že je navždy pryč, ale… Alona zůstala ve světě živých jako duch. Pouze jediný člověk ji může vnímat – spolužák a totální lúzr Will. Podaří se jim překonat vzájemnou nechuť a pomoct jeden druhému? Proč Alona neodešla skrze jasné světlo do onoho světa?

Něco o autorce:

Také známá jako Stacey Klemstein. Žije na předměstí Chicaga se svým manželem, Gregem, a dvěma vysloužilými závodními chrty, Walker a Pansy. Když nečte nebo nepíše najdete ji u televize sledující své oblíbené pořady (Upíří deníky, Almost human, Živí mrtví, Sherlock a mnoho dalších).



Alone měla všechno co si mohla přát. Byla oblíbená a měla skvělé kamarády a kluka. Jenže během dne o všechno přijde. Umře, ale na světě zůstala a vidí jí jenom ne moc oblíbený kluk Will a díky němu bude mít šanci odejít z tohoto světa. On se ji pokusí pomoc a mezitím se mezi nimi utváří přátelství. Jak to nakonec všechno bude?

Na tuhle knížku jsem se celkem těšila a tolik od ní radši neočekávala, protože si uvědomuji, že je to někdy lepší. Ale knížka mě mile potěšila a já se těším až si přečtu další díl.

Ze začátku jsem z knížky měla hrozně divné pocity. Trochu jsem se v tom ztrácela a prostě ty duchové mi nějak nesedli. Ale postupem času jsem si na knížku zvykla a už se to četlo lehce a já si čtení začala užívat, až jsem byla skoro na konci knihy.

Hlavní postava Alona, tak to byla strašně milá a měla jsem ji ráda. Ale popravdě jsem si o ní myslela pravý opak, protože přeci jen když ještě žila tak byla populární a prostě myslela, že bude namyšlená a něco podobného, ale taková vůbec nebyla a byla jsem ráda. Will, tak o něm nevím co si mám myslet, na mě byl takový uzavřený a proto mi přišlo že jsem neměla moc šanci ho více poznat. Ale možná je to jenom můj takový dojem.

Kniha není žádný velký zázrak, ale pokud hledáte nějakou pěknou oddechovku, tak tohle
by mohla být dobrá volba. Čte se rychle a rozhodně se u ní nebudete nudit. Je to zas takové jiné čtivo. Já jsem popravdě podobnou knihu snad ještě nečetla.

Konec knihy byl plný překvapení a zvratů a já jsem nevěděla pomalu ani co čtu, ale jak jsem už psala bylo to skvělé čtení a jsem zvědavá co bude v dalších dílech na které jsem hodně zvědavá a snad budou stejně dobré jako tento díl.

Shrnutí: Skvělé čtení, které doporučuji každému. starším se možná už nebude tolik líbit, ale mladším by se mohla vcelku líbit i dost. Celkově když knížku shrnu tak se mi líbila a hodnotila jsem ji slabšími 4 hvězdičkami jako takový průměr a uvidím jak na to budou ty další díly.

Hodnocení obálky

Moje hodnocení

Hodnocení v procentech
75 %

Tímto bych chtěla mockrát poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat ZDE.

úterý 27. května 2014

1. blogové narozeniny




Sama tomu nemůžu uvěřit, ale dnes 27.5. 2014 oslavil můj blog svoje první narozeniny. Vážně jsem nečekala, že by mi to mohlo takhle dlouho vydržet a proto doufám, že za rok budu psát podobný článek. 

Co se za ten rok stalo? 
Když vezmu svůj osobní život, tak tam se toho stalo dost, ale o tom přeci nebudu mluvit, tady jde především o můj blog. Co se týče blogu tak od založení se toho taky stalo dost. Začala jsem víc číst, poznala pár blogerů, zatím jsem ale neviděla nikoho osobně, ale věřím tomu, že se to časem snad změní. A musím říct, že k založení k blogu mě inspirovala především Rodaw, ale to určitě nejenom mě. Jsem strašně ráda, že jsem si ho tehdy založila, sice mi to někdy bere čas, ale nikdy toho nebudu litovat. 

Statistika
Musím do toho započítat i pár čísel :D. Tak za ten rok jsem získala celkem 65 pravidelných čtenářů, za který děkuju především Vám, kteří na můj blog chodíte rádi. Na FB je vás celkem 41. Celkem přibylo 1245 komentářů a návštěvnost dosáhla krásného čísla 24 490 zobrazení stránek. Zvěřejnila jsem celkem 411 článků plus tento a napsala jsem 68 recenzí.

A co mám v plánu? 
Tak zatím jsem nad tím moc nepřemýšlela, ale určitě mám v plánu se stále zlepšovat a začít přidávat i nějaké trochu jiné články. Plus plánuju jednu změnu na blogu, ale k ní se dostanu až o víkendu, takže takové menší překvapení bude možná :D.

Tak a to bude asi všechno. Nechci se nějak rozepisovat, protože to by se pak nechtělo nikmu určitě číst, takže doufám, že vám moje krátké shrnutí za celý rok bude stačit. 

Ještě jednou bych chtěla hlavně poděkovat Vám, protože bez vás by nebyl blog tam kde je. Mám vás ráda! :)

neděle 25. května 2014

Osudová přitažlivost - Recenze



Kniha: Osudová přitažlivost
Díl v sérii: 1
Série: Kronika Kambionů
Autorka: Jaime Reed
Počet stran: 272
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Jsou záhadní, přitažliví a nebezpeční... Kambioni.
Sedmnáctiletá Samara pracuje v knihkupectví, aby si vydělala na své první auto. Spolu s ní tam pracuje Caleb, okouzlující a tajemný mladík, jehož uhrančivý pohled nenechá klidnou téměř žádnou ženu. Samara je ale jediná, která cítí, že za jeho neodolatelným úsměvem se skrývá nebezpečí.
Tajemství, které Caleba obklopuje, přivádí Samaru do světa kambionů, ve kterém je přitažlivost a atraktivita podmínkou pro přežití. 
Když se kolem začnou dít děsivé věci a ohrožovat její blízké, musí Samara riskovat a učinit rozhodnutí, které možná změní její život. Navždy. 


Něco o autorce:
Jaime Reed je autorkou paranormální série pro Young Adults s názvem Kronika Kambionů. Říká o sobě, že je na psaní závislá. Studovala umění na univerzitě Virginia Commonwalth. Poté, co se nedostala na uměleckou školu a strávila tři roky hledáním sebe sama v New Yorku, se vrátila do rodného města a znovu objevila svou dětskou "lásku": psaní. Jejím mottem je: Níkdy se nedívat zpět.


Samara pracuje v knihkupectví, přesněji řečeno v kavárně. S ní tam pracuje i mladý kluk Caleb, který ji přijde hodně zvláštní a chce zjistit za každou cenu co vlastně skrývá. To co se ale doví, ji změní život a nic nebude už jako dřív. Postupem času se totiž dovídá co je vlastně Caleb zač, až tomu pomalu nechce věřit a tím pádem se dostává i do nebezpečí, ze kterého se dostat nebude vůbec lehké. Jak to teda nakonec vůbec všechno dopadne?

Na novinku od Fragmentu jsem se celkem těšila. Podle anotace se mi tahle série docela zamlouvala a myslela jsem si, že by to mohl být pěkný příběh. Jenže to byl spíš opak. Z knížky jsem byla spíše zklamaná, ale možná to bylo jenom tím, že jsem od ní očekávala něco víc a to se právě nestalo.

Důvod proč mě knížka zklamala, byl možná tím, že podobnou knihu tohoto tématu jsem už četla a jelikož ani
ta série mě moc nenadchla, tak je celkem logické že asi ani takhle nebude ani moc můj šálek kávy. Pokud by to někoho zajímalo jedná se o sérii Temná akademie. Nebojte se nemají toho moc společného spíš vůbec nic, ale takový jeden prvek bych řekla, že jo. O tom jsou hlavně ty dvě série. Takže tady bych řekla že chyba bude spíš ve mně že mi kniha tolik nesedla jak bych chtěla.

Hlavní postava Samara má fakt pěkné jméno :D. Ale jsem ráda, že ji v knížce říkaly spíše Sam, bylo to rozhodně lepší. Jinak k ní jsem si udělala takový neutrální vztah. Bylo to v pohodě postava, ale nějak zvlášť jsem ji ráda zas neměla. I když ji obdivuje, protože to čím si celou dobu prošla, nevím jestli bych já to zvládla víc v klidu, ale co by mi možná i zbývalo. Caleb mi ze začátku lezl na nervy a byla jsem na tom snad úplně stejně jako Sam, která ho taky dvakrát nemusela. Nazvala bych ho klasickým děvkařem možná, ale po dočtení knihy mám na něj už úplně jiný názor, za což jsem ráda, protože jsem si ho oblíbila.

Další důvod proč se mi knížka tolik nelíbila, byl ten, že se v ní skoro nic neděje. Žádná akce a napětí, hlavně romantika se tam objevuje, což možná někoho nepotěším a prostě čekala jsem, že kniha bude nabitá akcí když má tolik stran, ale ono nic, jako občas se tam něco dělo, ale ne zas tolik, celkově přišlo to až na konci knihy. Ale i tak knížka byla čtivá a četla se celkem rychlá, takže se podle mě nemusíte moc bát toho že by jste se u knihy nudily.

Konec knihy byl plný akce a rozhodně byl plný překvapení. Popravdě jsem takový konec vážně nečekala, ale
tohle by podle mě nenapadlo nikoho. U téhle knihy jsem právě i trochu váhala jestli si přečíst pokračování a díky konci jsem se rozhodla, že pokud ho u nás vydají tak ho zkusím a uvidím jak to vlastně celé bude pokračovat, ale máme se asi na co těšit.


Shrnutí: Nechtěla jsem knížku takhle zkritizovat a říkat vám aby jste ji nečetli. Pokud si ji chcete přečíst, tak to určitě zkuste a udělejte si na ní svůj názor, třeba vám se může líbit mnohem víc. Já za sebe můžu říct, že jsem čekala něco lepšího, ale i tak si to pokračování nakonec přečtu a třeba se mi bude líbit i více než ten první díl.

Obálky
Obálka se mi pooravdě moc nelíbí, protože na obálkách nemám moc ráda postavy.
Anglická * Německá * Slovenská * Česká

Hodnocení obálky

Moje hodnocení

Hodnocení v procentech
50 %

Tímto bych chtěla mockrát poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat ZDE.

sobota 24. května 2014

Poslední čarodějka: Zpívající město - Recenze


Kniha: Poslední čarodějka - Zpívající město (2. vydání)
Díl v sérii: 1
Série: Malfuria
Autor: Christoph Marzi
Počet stran: 240
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Catalina žije poklidným životem u starého malíře map. Učí se u něj jeho krásnému řemeslu.
Jednoho dne připluje do města létající galeona Medúza a z ní vystoupí zlověstné postavy v maskách harlekýnů. Catalinin život se v ten okamžik od základu změní. Harlekýni slídí po městě a šíří kolem sebe chlad, temnotu a strach. Mají jediný úkol: zmocnit se Cataliny a dostat ji na stranu zla. Catalina utíká a s překvapením zjišťuje, že je obdařena prastarými a mocnými čarodějnými schopnosti, které už nikdo jiný neovládá.
Dokáže Catalina utéct před temnými postavami a zůstat na straně dobra? Nebude to snadné. Své čarodějné schopnosti teprve objevila a její nepřátelé jsou vždycky krok před ní…


Něco o autorovi:
Německý spisovatel a pedagog Christoph Marzi vyrostl v Obermendigu v Eifelu, vystudoval ekonomii na Mohučské univerzitě a nyní žije se svou ženou Tamarou a jejich třemi dcerami v Saarbrücken. Píše už od patnácti let, inspirují jej především viktoriánští spisovatelé (Charles Dickens, Arthur Conan Doyle, Edgar Allan Poe, Robert Louis Stevenson a Jane Austen), ale i současní autoři, jako kupříkladu Neil Gaiman, Kai Meyer a China Miéville.


Může obsahovat spoiler!!

Catalina žije takřka normální život u malíře map. Jenže jednoho dne se všechno změní a nic nebude už jako dříve. Ve městě se objeví harlekýni kteří hledají přímo Catalinu a chtějí jí dostat na stranu zla. Catalině se daří pokaždé před nimi všelijak utéct, ale jak dlouho ji to vydrží a jak to nakonec celé dopadne?


Hodně zvláštní fantasy knížka, ale i přesto mě se líbila. Měla jsem z ní takové zvláštní pocit a popravdě ani nějak moc nevím co si o knížce pořád myslet. Celkově ji beru jako takový průměr mezi fantasy. Není to vůbec náročné, čte se to celkem lehce, ze začátku je možné že třeba ne úplně všemu budete rozumět, ale není vůbec složité se v knížce orientovat. Já jsem knihu měla i přečtenou celkem rychle a díky konci si určitě chci přečíst pokračování na které se i těším.

Hlavní postava Catalina, nechci říct, že jsem ji neměla ráda, ale právě nějak moc jsem si ji neoblíbila. Nevím čím by to mohlo být, nejvíc mě na ní rozčílilo co udělala na konci knihy, a proto už jsem jen zvědavá na ten druhý díl. Další kdo se tu objevil, byl Jordi.
Ten mě ze začátku lezl hodně na nervy, ale zároveň mi ho bylo líto. Ale pak jsem na něj zničehonic změnila názor a oblíbila jsem si ho natolik, až mi začal i po dočtení knihy chybět.

Celé knížce nechybí akce, takže se nebude u knihy určitě nudit. Jen mi na knížce prostě vadilo, jak byla celou dobu dá se říct o tom samém a nějak zvlášť se toho zas tolik v knížce nestalo. Pokud ale hledáte akční, napínavou a trochu i romantickou fantasy knížku myslím, že aspoň trochu by se vám tahle mohla líbit.

Konec byl trochu překvapující a nastalo tam i pár zvratů. Takže si myslím, že i když se někomu knížka třeba tolik nelíbila, tak si určitě bude chtít přečíst pokračování. Já sama jsem na něj hodně zvědavá a hlavně mě zajímá co všechno by se v knížce mohlo ještě stát.

Shrnutí: Nějak nevím jestli mám knížku doporučit dál, ale pokud hledáte nějakou novou knížku, kterou jste ještě nečetli, myslím že tahle by mohla být ta pravá. Není to sice nic světoborného, ale přeci jen takovouhle knihu podobného tématu nenajdete na každém kroku. Myslím si ale, že by se mohla hlavně líbit mladším čtenářům, kteří třeba ještě nepřečetli tolik knih. Já jsem knihu hodnotila třemi hvězdičkami a třeba budou další díly tak dobré, že bych tomu dala i třeba čtyři hvězdičky.

Obálky
Jsou povedené, hlavně německá a česká 2. vydání se mi líbí :)
Německá * Španělská * Česká 1,2

Hodnocení obálky


Moje hodnocení

Hodnocení v procentech
65 %

Tímto bych chtěla mockrát poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat ZDE.

On my wishlist (36)


Meme pořádá Book Chick City.

Cílem meme je každou sobotu (nebo alespoň nějakou sobotu) ukázat knihu/y, které bychom si přáli mít. Můžou to být knihy staré, nové nebo i ty které ještě nevyšly.




Tuhle knížku jsem nějak neměla v plánu číst, ale když jsem slyšela na ní ty dobré ohlasy a prý že se u ní dobře zasměju, tak jsem si řekla že si ji musím přečíst i já :)).

Na tuhle knížku asi včera narazilo plno z vás. Slyšela jsem o ní sice úplně poprvé, ale i tak mě po přečtení anotace zaujala. Já nevím jak komu, ale mě se ta obálka strašně líbí, ta obálka je prostě dokonalá :D. Jen my tam teda malinko vadí ta placka „Pro fanoušky Hunger Games“. Dobře aspoň vím, že to bude něco podobného, ale nelíbí se mi to tam, protože takhle to akorát zas srovnávají s jinou knihou a to je nemám ráda. Každá kniha je něčím výjimečná a nemám ráda když někdo začne srovnávat dva odlišné příběhy, i když jsou si třeba malinko v něčem podobné.

Zaujala vás taky nějaká z těchto knih ? Nebo jste už nějakou četli ?

úterý 20. května 2014

Milý Johne - Recenze



Kniha: Milý Johne
Autor: Nicholas Sparks
Počet stran: 272 
Nakladatelství: Ikar
Anotace: John jako mladý se snaží najít rovnováhu mezi ním a jeho otcem. Při propustce z armády potkává Savannah. Stávají se z nich přátelé potom, co John skočí pro její kabelku do vody. U ohně s vysokoškoláky se seznamuje se Savanniným přítelem Timem Wheddonem. Po počátečním setkání se John a Savannah opět sejdou na pláži, kde on ji učí surfovat. Rychle se do sebe zamilují. Savannah po setkání s jeho otcem vysvětluje Johnovi, že otec má zřejmě Aspergerův syndrom, a proto je tak odtažitý a věnuje se stále jenom své sbírce mincí. John se rozzuří a uhodí Tima do nosu. Před odjezdem zpět do armády mu Savannah a Tim odpouštějí, a John slibuje, že si po své vojenské misi Savannah vezme. Ona mu při rozloučení dává dopis, kde mu slibuje svou lásku.
Později přijíždí domů a stráví se Savannah noc. John je šťastný, ale cítí povinnost se vrátit k armádě. Po 11. září se John upíše u armády na další dva roky. Devět měsíců před ukončením služby příjde od Savannah dopis, který však končí slovy...Sbohem

Něco o autorovi:
Nicholas Charles Sparks (* 31. prosince 1965) je jeden z nejúspěšnějších amerických spisovatelů současnosti. Je autor řady celosvětové úspěšných románů, z nichž 3 byly použity jako předloha k neméně úspěšným filmům, čtvrtý právě přichází do kin. V jeho díle zaujímají významné místo témata jako je křesťanství, láska, tragédie a osud. Do dnešního dne vydal 13 románů, které mají často romantickou formu a hlavní postavy se v nich obvykle nedočkají happy endu v běžném slova smyslu.
Se svou rodinou žije v Severní Karolíně, do níž také situuje děj většiny svých románů.


Může obsahovat spoiler!!

John Tyree je voják americké armády a vrací se na pár dní domů k tátovi. To ještě netuší, že se mu změní celý jeho dosavadní život. Potká totiž Savannah, do které se zamiluje a prožije s ní nejkrásnější dny svého života. Poté se ale musí vrátit do armády a Savannah celý rok neuvidí. Ani jeden se s tím druhým nechce rozloučit, rozhodnou se, že si začnou psát dopisy. Může jim tento vztah vydržet nebo nakonec půjde každý svou cestou?



Popravdě u téhle knížky já nemám slov. Mám pro vás ale jednu dobrou radu. Pokud se chystáte přečíst něco o tohohle autora, začněte touhle knihou, protože díky ní si budete chtít přečíst další a další jeho knihy. Pro mě je to zatím nejlepší kniha, kterou jsem od něj četla a to jsem jich už pár četla.

Knížka je strašně čtivá, četla se z lehkostí a to jsem ji měla přečtenou ani ne za den, asi na dva zátahy, což je podle mě taky pak co říct. Z toho plyne i to, že mi kniha hodně sedla a nechtěla jsem aby to skončilo, takže jsem chtěla číst zase od začátku.

Hlavní postava John Tyree, byla pro mě úžasná postava. Toho jsem si oblíbila hned a to
jak vyprávěl v knize o svém životě se mi dost líbilo, bylo vidět že to nemá lehké. Dále tu máme Savannah, kterou jsem si taky hodně oblíbila, ale měla jsem ji ráda spíš jenom na začátku, ke konci mě docela naštvala, ale nechci tady spoilerovat, takže řeknu akorát to, že mám pocit, že se nezachovala správně, nebo spíš čekala jsem že se zachová jinak.

Za poslední dobu jsem si hodně oblíbila příběhy ze života, i když tyhle jsem vymyšlené, ale myslím, že stojí za přečtení. Někdy se totiž nad tím můžete i zamyslet, co kdyby jste se třeba i vy dostaly do podobné situaci. V některých případech by jsme to možná chtěli a v některých možná spíš ne. Ale to jsem teď malinko odbočila jinam.

Na konec jsem byla hodně zvědavá, protože přece jen jsem viděla dřív film (což mě mimochodem dost štve, ale co se dá dělat) tak jsem byla zvědavá, jak to ukončí v knize. Řeknu vám bylo to jiné, ale nevím jestli lepší, já jsem s koncem nějak extra nadšená
nebyla, ale tím nechci říct, že to bylo špatný, jen já bych to ukončila jinak. Ale tak hlavní je že jsem s ním smířila a musím to brát tak jak to ukončil autor.

Shrnutí: Dokonalá kniha, kterou doporučuji úplně každému! Pokud jste ji zatím nečetli tak si ji určitě někdy přečtěte, uvidíte, že se prostě musí líbit i vám. A i když jste třeba viděli dřív film a do knížky se vám třeba už tolik nechce jako mě se popravdě taky ze začátku moc nechtělo, tak uvidíte, že knížka je lepší a víc si z ní odnesete. Já jsem knížku rozhodně nečetla naposledy, protože takhle se mi knížka od Nicholase Sparkse ještě nelíbila. Všem vám ji jenom vřele DOPORUČUJI!!!

Obálky
Hodně se mi líbí originální obálka, ale i ta naše není vůbec špatná :).

Anglická 1,2 * Portugalská * Španělská * Německá * Italská * Česká
Hodnocení obálky

Moje hodnocení

Hodnocení v procentech
98 %

Trailer k filmu