středa 30. dubna 2014

Add Yours - Duben



Rozhodla jsem se že i já se zapojím :). Je to taková tak trochu jiná knižní řetězovka (do které se mimochodem určitě zapojím!).
O co jde?
Jde o to že každý měsíc odpovíme na určité otázky. 
Projekt vymyslela Judit. Informační článek najdete ZDE a na měsíc Duben se můžete zapojit ZDE.

Předem upozorňuji že by se někde mohl objevit spoiler, ale budu doufat, že nikde není!!

Autor, od kterého bych si přečetla i telefonní seznam.


Těžká otázka, ale určitě musím zmínit J. K. Rowlingovou. Ji asi zmínilo více lidí, ale
prostě ona sama mě dovedla ke čtení a přečetla bych si od ní prostě všechno co by snad šlo. Teď jsem si vzpomněla, že jsem od ní nečetla ještě další její dvě knihy (Volání kukačky a Prázdné místo), sakra měla bych to napravit. Musím ještě ale zmínit jednu autorku a to je Veronica Roth, prostě si mě díky sérii Divergenci tak získala, že i od té bych si přečetla vážně úplně všechno.

Autor kterého tak nesnáším, až ho miluju.

Tak tady mám jasno. Je to nikdo jiný než Richelle Mead. Ta autorka
mě občas tak rozčilovala a doteď jsem na ní kvůli jedné věci trochu naštvaná, ale nemůžu vám prozradit kvůli jaké, protože nechci spoilerovat, ale můžu říct, že se to stalo ve druhém dílu Vampýrské akademie - Mrazivý polibek, někomu to třeba dojde. Ale čím mě tak trochu zničila a určitě v tom nejsem sama tak to bylo třetím dílem - Stínem políbená, kdo četl tak ví o čem mluví. Ten konec mě naprosto šokoval a rozdrtil, že jsem ještě týden byla asi mimo. 

Kniha, kvůli které jsem jednu noc vůbec nespala.

Tak u mě je to obvykle tak že já nevydržím u knížky tak dlouho jako někteří. V noci se mi
často už pak zavírají oči, takže i když je kniha napínavá, tak to prostě nechám na další den a jdu v klidu spát. Ale vím, že jednou jsem kvůli jedné knížce jsem šla spát déle a to je kniha Nebezpečná láska, to je úplně skvělá kniha, kterou by si měl přečíst každý, za sebe vám můžu doporučit celou sérii. Knihu jsem sice dočetla, až druhý den, protože i tak jsem u toho prostě usínala, nechápu jak to ostatní dělají :D, ale i tak vím že jsem ji četla dlouho až jsem se pomalu divila že už je tolik hodin, ještě jsem druhý den nemusela do školy :D.

Kniha, na kterou se odhodlávám už léta.

Tady to taky nebylo vůbec těžké. Je to kniha Eragon, kterou snad četl už každý, ale já se
k tomu prostě nemůžu pořád nějak odholat. Vím, že to není úplně lehké čtení a proto se mi pořád nějak do toho nechce. Letos bych chtěla přečíst aspoň ten první díl tak mi držte palce abych se k tomu dokopala. A myslím, že je i škoda že jsem se k tomu ještě nedostala, protože je to určitě skvělá kniha (série).



Postava, která mi zlomila srdce.


Těch bych se asi našlo víc. Ale jako první mě napadl všem hodně známý Dimitrij ze série Vampýrská akademie. Popravdě ani nějak nevím jak vysvětlit proč, ale prostě vím, že když jsem četla VA, tak jsem s ním hodně soucítila. Snad mě někdo pochopil jak jsem to myslela :).




Hrdina, který mě zruinoval pro všechny ostatní.


Tak tady teda moc netuším koho napsat. Ale napadá mě možná jenom Čtyřka (Tobias) z Divergence. Možná někdo se mnou nebude někdo souhlasit, ale myslím, že já jsem vybrala toho správného. 




Hrdinka, která mě zklamala. 
Tak tady jsem vybrala Bellu ze známé série Twilight sága. Asi každý ví o čem mluvím, ale prostě mi na ní nejvíc vadilo jak se chovala a nejen v knížkách ale i filmu. Podle mě by se žádná holka takhle kvůli klukovi nechovala. 


Knižní pár, který není pár ale měl by být, protože by mi to udělalo hroznou radost!

Asi se možná budu jíž opakovat, ale prostě i já bych hrozně doteď brala kdyby byl pár Snapea a Lily (Harry Potter). Prostě mi přijde, že ty dva patřily k sobě a budu si zatím stát. I když je pravda, že pak
by asi nebyl Harry a tím pádem by asi nejspíš nebyli vůbec knihy :D, ale to jedno. A nebo to mohla autorka napsat tak aby spolu třeba nakonec skončily, to si myslím taky nebylo špatné.

Za filmové zpracování jejíž knihy bych dala svou pravou ledvinu.

Svou ledvinu bych asi nedarovala za žádné zpracování. Jelikož filmů podle knihy je teď docela dost a pár se mi jich splnilo. Např. Divergence nebo Vampýrská akademie a plno dalších který teprve půjdou do kin. Ale co bych brala jako film, tak by to byla třeba série Bavettovi, Monument 14, Legenda a určitě bych se některé ještě našli.



Otázka na tělo: Můj největší knižní prohřešek.

Tak těch já moc nemám, já jsem hodná a ke knihám se chovám s láskou :D :D. Ale když jsem byla mladší tak jsem si v jedné knížce, kterou jsem k tomu měla půjčenou z knihovny některé věty potrhávala propiskou, naštěstí to nezjistily, ale teď když si na to vzpomenu tak se za to stydím a teď už bych to rozhodně neudělala.  

Je možné že jsem někoho zapomněla, přeci jen jsem to vymýšlela z hlavy a ne všechno mě v této chvíli napadlo, proto si i mým oblíbeným autorům předem omlouvám :D.

Tak a to je všechno, sepisuji to na poslední chvíli, ale stihla jsem to :D. Doufám, že jste se taky zapojily a že se vám můj článek bude líbit :)).

6 komentářů:

  1. moc pěkné! zajímavé volby. ale toho Eragona se opravdu nemusíš bát. 1. díl je úplně v klidu a ty další též, co je těžké tak kniha fyzicky. jsou to pěkné bichle, ale pokud jsi na fantasy, tak myslím, že jakmile se do této série ponoříš, nebudeš mít dost, dokud ji nedočteš ;-) každopádně jsem zvědavá, jak se ti bude líbit!

    normálně jsi mě s tímto projektem inspirovala a ještě jsem se do něj zapojila. sice už je to později než pozdě, za ten duben, ale nestíhám no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :). Tak fantasy mám ráda, i když je pravda že je moc nečtu. Ale tak doufám, že se k tomu prvnímu dílu dokopu, byla by to jinak určitě škoda. :). A taky jsem zvědavá jak se mi to bude líbit :D.
      Jéé tak to jsem ráda :), to se těším na tvůj článek ;). Ale tak to nevadí podle mě jeden den zpoždění :D, sama jsem se bála že to už nestihnu :D.

      Vymazat
  2. Super článěk :-) A Dimitrij <3

    OdpovědětVymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)