pátek 18. dubna 2014

Opomíjené knihy (2)



Meme, které vymyslela GiraffeAndy.

Cílem meme je upozornit na knihu, kterou podle vás moc lidí nezná a uveřejnit ji.

Více informací ZDE.

Český název: Únos čtvrté princezny
Originální název: Dragonfly 
Autorka: Julia Golding
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání (u nás): 2010
Žánr: Fantasy
Anotace: Princezna Taoshira a princ Ramil mají z vůle vládců svých zemí uzavřít výhodný sňatek. Ani jeden není nadšen, protože už při prvním setkání k sobě cítí silné nesympatie. Osud je ovšem svede dohromady prostřednictvím společného nepřítele. Oba jsou uneseni a budou muset překonat vzájemnou nenávist, aby unikli celé řadě nebezpečí, která je na útěku čekají. Kniha nabitá akcí, souboji, honičkami i romantickou láskou od význačné britské autorky.

GOODREADS (hodnocení 4.09)
DatabázeKnih (89% - 55 hodnocení)

Můj názor: Sice už je to nějaká doba co jsem tuhle knížku četla, ale doteď si pamatuji jak
Originální obálka
jsem z ní po dočtení byla úplně nadšená. Opravdu byl to moc pěkný příběh a knížku bych si klidně přečetla znovu. A proto mě trochu mrzí, že mezi čtenáři není tahle knížka moc známá, protože si myslím, že stojí za přečtení. Někomu možná může přijít spíš pro mladší čtenáře, ale myslím že staršímu by se to taky mohlo líbit. Je to fantasy kniha, takže v ní nechybí akce, napětí a přece jen i tu romantiku tu najdete. Pokud hledáte nějakou pěknou, nenáročnou a čtivou fantasy já vám doporučuji tuhle knihu. I když je kniha už trochu starší, dejte ji šanci a uvidíte že se vám bude líbit jako mě ;). 
Moje hodnocení

6 komentářů:

  1. Tuhle knížku jsem měla pujčenou z knihovny , ale nepřečetla jsem jí :) Myslím , že po tomhle článku to přehodnotím a pujčím si jí znova a tentokrát jí snad přečtu. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsem moc ráda :), jsem zvědavá jak se bude líbit tobě :)).

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, tuhle knížku mám moc ráda! :D A vždycky mě potěší, když objevím někoho dalšího, komu se líbila stejně jako mně. :) Je vážně škoda, že ji nezná víc lidí. Já osobně jsem se k ní dostala naprostou náhodou už před hrozně dlouhou dobou, ale pořád si pamatuji, že se mi opravdu moc líbila, jop. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji mám taky moc ráda, a proto mě mrzí že ji četlo tak málo lidí, tak se snažím ji víc ukázat světu :). A sama jsem se k ní dostala úplně náhodou, procházela jsem tak knihovnou a najednou jsem ji viděla a řekla si že to zkusím :D, a vážně toho nelituji, nejradši bych si ji přečetla i znova :)). A jsem ráda, že jsem aspoň narazila na někoho kdo ji četl a líbila se mu jako mně :D.

      Vymazat
  4. pěkná náhoda! až dočtu Válečného koně, tak mám v plánu právě Únos čtvrté princezny. moc se na to těším! taky mám dojem, že to asi bude trošku jiná liga, ale četla jsem na to opravdu docela dost pochvalných komentářů, takže jdu do toho a doufám, že to bude stát opravdu za to :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Jupííí tak to jsem neskutečně moc ráda, že se na knihu chystáš :), jsem zvědavá jak se bude líbit tobě, já budu doufat že se ti líbit snad bude :D a určitě to bude stát za to ;).

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)