neděle 13. dubna 2014

Zápisník jedné lásky - Recenze


Kniha: Zápisník jedné lásky
Díl v sérii: 1
Série: Calhounovi 
Autor: Nicholas Sparks
Počet stran: 160
Nakladatelství: Ikar
Anotace: Poutavý milostný příběh se odehrává roku 1946 v Jižní Karolíně. Jedenatřicetiletý Noah Caulhoun, válečný veterán z amerického Jihu, se po druhé světové válce vrací domů, aby začal nový život a obnovil zašlou krásu starého venkovského domu na plantáži. I když mu práce přináší uspokojení, stále ho rozechvívá vzpomínka na krásnou Allie, s níž se setkal před čtrnácti lety a kterou miloval hlubokou a upřímnou láskou.
Přestože se mu nepodařilo dívku znovu najít, nemůže zapomenout na jejich společně strávené léto. Pomalu se smiřuje s tím, že bude do konce života pouze vzpomínat, když se jeho milovaná náhle vrací do města, aby se s ním setkala naposledy… 

Něco o autorovi:
Nicholas Charles Sparks (* 31. prosince 1965) je jeden z nejúspěšnějších amerických spisovatelů současnosti. Je autor řady celosvětové úspěšných románů, z nichž 3 byly použity jako předloha k neméně úspěšným filmům, čtvrtý právě přichází do kin. V jeho díle zaujímají významné místo témata jako je křesťanství, láska, tragédie a osud. Do dnešního dne vydal 13 románů, které mají často romantickou formu a hlavní postavy se v nich obvykle nedočkají happy endu v běžném slova smyslu.




BOOK TRAILER


Může obsahovat spoiler!!

O téhle knížky bych mohla snad jen říct to, že jsem si ji zamilovala. Popravdě na až tak romantické knihy
nejsem a tahle přece jen málo romantická nebyla. Nevěděla jsem ani co mám od knihy čekat, ale kniha se mi líbila moc.
Knížka nebyla ani moc tlustá, takže byla přečtená za chvilku, i když další plus se musí brát to, že byla neskutečně čtivá a stránky ubíhaly strašně rychle. Pravdou je i to, že jsem se v knize tak trochu ztratila, tím vás nechci před tím zastrašit, tohle spíš byla moje chyba, že jsem se v tu chvíli na knihu asi až tak plně nesoustředila. I když jsem knihu chválila hodně teď, tak právě ke konci mě jedná část malinko začala nudit, ale i tak díky tomu jaká kniha byla na začátku, beru tuhle knihu jako dokonalou.

Postavy.. Allie tak tu jsem ze začátku moc nechápala proč to vlastně udělala, ale pak jsem ji začala víc
chápat a docela si ji i oblíbila. Noah byl taky skvělý, i když mi ho ke konci knihy bylo malinko líto, přece jen proč se to muselo stát přímo jemu? Nechci nějak víc říkat, abych nevyzradila něco někomu kdo knihu ještě nečetl.

Nicholas Sparks je prostě jeden z nejlepších spisovatelů pro mě. Četla jsem od něj zatím jenom teda dvě knihy, ale i tak si myslím, že prostě píše úžasně. Jeho styl mi neskutečně moc sedl a jeho knížky i když se právě v jeho knížkách neděje nic akčního, jsou neskutečně čtivé, že se u nich skoro vůbec nenudíte, právě někdy se najdou takové části, ale je jich velmi málo.

Konec nebyl nijak překvapující, ale já s ním byla naprosto spokojená a myslím, že to bylo ukončené dobře,
nejradši bych si knihu přečetla znovu.
Za sebe vám knihu můžu jenom doporučit, pokud nemáte rádi až tak rádi romantické knihy, myslím že tahle za zkoušku stojí, myslím že se bude líbit i vám!!
Jinak jak jsem již zmínila v jiném článku tak i film se mi moc líbil a musím říct, že je hodně povedený.

Obálky
Líbí se mi moc, hlavně ta naše česká se mi líbí :).

Anglická 1, 2 * Španělská * Portugalská * Německá * Italská * Česká
Hodnocení obálky

Moje hodnocení 

Hodnocení v procentech
95 %

Trailer k filmu

8 komentářů:

  1. Od Sparkse jsem zatím nic nečetla , ale všichni ho tak chválí , že to asi brzo změním :D . Super recenze :)) Asi bych neměla číst tvoje recenze , protože potom mám chuť si přečíst tolik knih , že nevím kterou dřív :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od něj četla jenom zatím dvě knihy, ale už po přečtení té první si mě autor získal :). Ale určitě to změn a zkus si od něj něco přečíst :), uvidíš sama :)). Tak to mám radost že tě na knihy dokážu navnadit :)), ale tak snad časem to všechno přečteš :), A doufám že budeš číst moje recenze nadále, to by mě jinak mrzelo:/ :DD.

      Vymazat
    2. Já se asi vrhnu na Poslední píseň nebo právě Zápisník jedné lásky a Milý Johne mě taky láká :)) Určitě budu máš super recenze :)

      Vymazat
    3. Poslední píseň jsem právě četla jako první :D a taky se mi dost líbila :). Na Milý Johne se chystám brzo ;) :D.
      Děkuju moc, to mě těší :).

      Vymazat
  2. Zápisník jedné lásky jsem ani nečetla ani neviděla jako film, ale mám to v plánu, jelikož všude okolo slyším chválu :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si přečti knihu a koukni i na film, oboje v tomhle případě vážně stojí za to ;).

      Vymazat
  3. Máme nádhernou obálku :-) Jinak Sparkse miluju!!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to máme :), Sparkse jsem si taky hodně oblíbila :).

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)