sobota 12. dubna 2014

Easy? - Recenze


Kniha: Easy?
Díl v sérii: 1
Série: Countours of the Heart
Autorka: Tammara Webber
Počet stran: 308
Nakladatelství: Jota
Anotace: Sledoval ji, ale neznal ji. Až do chvíle, kdy se stal díky náhodnému setkání jejím zachráncem...

Dívka, která se domnívá, že lidem nelze věřit, na sliby se nedá spoléhat a věrnost je pouhá iluze. Chlapec, který věří, že pravda je relativní, že lži dokážou skrýt nesnesitelnou bolest a vina je neodpustitelná. Potvrdí si navzájem svá přesvědčení, nebo je naopak jeden druhému definitivně vyvrátí?

Když Jacqueline následuje svého kluka na vysokou školu, kterou si vybral, rozhodně nečeká, že se s ní dva měsíce po začátku druhého ročníku náhle rozejde. Dva týdny stráví v naprostém šoku, aby se pak probudila v jiné realitě: je nezadaná, místo na výběrovou hudební konzervatoř chodí na státní univerzitu, bývalí přátelé ji najednou ignorují a poprvé v životě jí hrozí, že z nějakého předmětu propadne.

Při odchodu z večírku je Jacqueline na opuštěném parkovišti napadena klukem ze studentského spolku, do něhož patří i její bývalý přítel. Zachrání ji neznámý mladík, který byl ve správný čas na správném místě, a ona chce jen jediné – vymazat útok a celou tu noc z paměti. Ale její zachránce Lucas chodí na stejné přednášky z ekonomie jako ona, sedí v zadní řadě, skicuje si něco do bloku a při tom se na ni dívá. Její kamarádky ho ohodnotí jako dokonalý materiál na nezávaznou divokou známost, která jí pomůže vzpamatovat se po rozchodu.

Když se z útočníka, který ji napadl, stane stalker, má Jacqueline na výběr: zhroutit se, nebo se začít bránit. Lucas nad ní drží ochrannou ruku, ale sám má svá vlastní tajemství. Najednou je těžké odhalit, co se skrývá za vnějším zdáním, a není jasné, komu se dá věřit.


Něco o autorce:
Tamara Weberová píše už od střední školy. Začala smutnou romantickou poezií a v devatenácti sepsala svůj první román (ten byl pak nešťastnou náhodou zničen, když ho v práci nacpala do skartovačky). Než se stala spisovatelkou na plný úvazek, pracovala jako studijní poradkyně. Je nadějná romantička, která miluje romány se šťastným koncem, protože ve skutečném životě je nešťastných konců dost.
Žije v Texasu s manželem a příliš mnoha kočkami. Její román Easy se umístil v žebříčku bestsellerů New York Times, mimoto je autorkou série Between the Lines (Mezi řádky).


Může obsahovat spoiler!!


Knížku jsem dočetla v pátek a jsem z ní nadšená ještě teď. Nečekala jsem, že by se mi až tak mohla líbit a
prostě celkově mě kniha dostala. Jak jsem se již zmínila dříve, tak začátek mě moc nechytl a popravdě jsem z knihy byla docela zklamaná, měla jsem chuť jí i odložit a vrátit se k ní jindy a proto ještě teď tomu nemůžu uvěřit tomu, že bych na knihu mohla zničehonic nic změnit ještě názor. Jsem ráda, že jsem to z knihou nevzdala, protože bych netušila o co bych mohla přijít.

Postavy.. Jacqueline, její jméno se mi moc nelíbí, přijde mi takové složité. :D Jinak ji jsem měla ráda hned na začátku knihy. Díky tomu, že si musela projít rozchodem a se vším se vyrovnávat, byla pro mě neuvěřitelně silná a získat zpátky sebedůvěru pro ní nebylo lehké. Lucas, tak toho jsem ze začátku trochu podezírala, sice teď už nějak netuším proč vlastně, ale přišel mi nějak divný. Pak když jsem si ho konečně trochu oblíbila, tak pak jsem na něj zas byla naštvaná, protože mě naštval tím co dělal. Ale celkově když ho shrnu tak jako postavu jsem si hodně oblíbila především v druhé polovině knihy a už se těším na knihu z jeho pohledu, kdybych byla na něj naštvaná ještě doteď nevím jestli bych tu knihu vůbec četla.
Koho jsem vyloženě nesnášela takhle dlouho a podle určitě nejsem ani sama, byl Buck. Lezl mi neskutečně na nervy a to co dělal, doteď vlastně nechápu o co se mu vlastně pořád šlo.

I když mě začátek trochu nudil, tak pak kniha bylo pro mě strašně čtivá. Četla se strašně rychle a když chcete přestat číst, tak kniha vás prostě nepustí, ani ke konci vás teda nechce moc pustit, protože jsem měla z toho chutí jí číst od začátku zas.

Námět který autorka vymyslela, se mi neskutečně moc líbil, protože jen přece tohle se můžu stát každému z nás, ale určitě by to asi nechtěl nikdo moc zažit. Přesto je to jak příběh ze života, i když je to fiktivní kniha a popravdě tyhle příběhy si já ráda přečtu vždycky.


Ke knize jsem už jednu výtku napsala, ale našla se ještě taková menší výtka a to ta, že tady mi trochu vadily
části kde kniha byla na mě možná až moc romantická, jinak kniha byla prostě dokonalá.
Závěr knihy nebyl nijak překvapující, ale mě se líbila a byla jsem z ním spokojená.

Za sebe vám knihu strašně doporučuji, podle mě pokud vás aspoň trochu zaujala anotace tak by jste knize měli dát šanci a udělat si na ní názor sami. Ale určitě v ní nehledejte nějakou akční knihu, je to spíš oddechovka, nic náročného.

Obálky
Obálka je vážně povedená a líbí se mi snad všechny :).

Anglická 1, 2 * Španělská * Italská * Německá * Česká
Hodnocení obálky

Moje hodnocení

Hodnocení v procentech
93 %

6 komentářů:

  1. Kniha vypadá skvěle :) Vím o ní už dlouho , ale ani jsem si pořádně nepřečetla anotaci . Po tvojí recenzi mám chuť si jí přečíst ..... skvělá recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A taky skvělá je :)). Tak to jsem ráda, že jsem tě na knihu takhle navnadila :), jinak děkuju moc :).

      Vymazat
  2. Easy je super kniha ! :) Keď som ju čítala, tak som z nej bola riadne prekvapená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já potom začátku jsem byla překvapená dvakrát tolik :DD

      Vymazat
  3. Jééé tak tahle recenze mě úplně nalákala!! :-)
    Po téhle knížce kouknou, teď jsem dostala hroznu chuť si knížku přečíst :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem strašně ráda, úplně jsi mě tvým komentářem potěšila :).
      Určitě pokud budeš mít možnost knížku zkus vážně stojí za to :)).

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)