pátek 20. června 2014

Blogger TAG (2.část)



Dneska pokračuji tam kde jsem skončila. A dneska odpovím na otázky dalších dvou blogerů, kteří mě nominovali a děkuju moc za nominaci :).

Nominace od Máji z blogu Knížní fantasy

1. Jaro, léto, podzim nebo zima?
Já mám svým způsobem ráda každé roční období, ale zimu tu vážně ráda nemám, musím se vždycky hodně oblíknout abych nezmrzla a i tak mi je mi pořád zima :D. Jinak vždycky u mě vedlo léto, hlavně díky prázdninám, ale teď se spíš přikláním k jaru, není ještě tolik teplo a přitom zase není taková zima. Takže za mě JARO! :)

2. Kdyby teď za tebou přišlo nakladatelství ať jim napíšeš knihu, o čem by byla?
Jé tak to bych brala. Ale už teď vím, že ani spisovatelka ze mě nebude. Ale kniha by byla určitě nějaká originální dystopie nebo bych možná napsala nějakou romantiku :).

3. Oblíbená stolní hra? 
Určitě to bude všem známá hra Člověče, nezlob se. Hrála jsem to už v dětství a je pro mě jedna z nejlepších vůbec.

4. Kolik věcí v tvém pokoji má růžovou barvu?
Tak tohle je teda hodně zajímavá otázka. Koukla jsem se pokoji, ale nějak jsem nenašla ani jednu věc, možná tak knížka má barvu do růžova. 

5. Dostaneš možnost si zakoupit pět knih na celý život, které by to byly?
Tyhle otázky vážně nemám ráda, kdybych jich bylo aspoň dvacet tak neřeknu, ale jenom pět :D, moc málo, ale zkusím se to dát nějak dokupy. Rozhodla jsem se pro ty to knihy: Divergence, Hvězdy nám nepřály, Nebezpečná láska, jakýkoliv díl Harryho Pottera a Vampýrskou akademie - Stínem políbená

6. Toužila si někdy si změnit jméno? Pokud ano, napiš jaké.
Popravdě jsem nad tím někdy ani vůbec nepřemýšlela. Já jsem se svým jménem spokojená a měnit ho ani nechci.

7. Máš vyhlídnutou nějakou knihu po které toužíš aby byla vydána v ČR?
Tak knihy které bych především chtěla, buď už u nás vydány byly nebo se teprve chystají. A teď si ani na žádnou konkrétní nemůžu vzpomenout. 

8. Databazeknih.cz nebo goodreads.com?
Nejdřív jsem narazila na databázi knih a ty stránky jsem měla hodně ráda. Ale postupem času jsem zjistila, jak vlastně funguje goodreads a mám ho teď víc radši. Takže za mě spíš GOODREADS! :)

9. Co tě napadne při slově cibule? 
Pláč :).

10. Jak vypadá tvoje plocha na pc?
Tak snažím se tam toho tolik nemít, ale někdy tam toho mám moc a pak se v tom nevyznám :). A mám tam tenhle obrázek momentálně:

Nominace od Snow Fairy z blogu Nickyho knižní koutek

1. Máš nějakou oblíbenou knihu nebo sérii, která se ti tak moc líbila, že bys ji nevyměnila za nic na světě?
Určitě a ne jenom jednu. Ze série je to u mě především Divergence, Vampýrská akademie, Bavettovi, Harry Potter nebo Hunger Games. Ze samotných knih je to např. Chlapec na dřevěné bedně, Počátek, Hvězdy nám nepřály, Easy?, Někde jinde, Hostitel a atd..

2. Kdybys naopak měla jmenovat knihu nebo knižní sérii, která se ti opravdu nelíbila a klidně bys ji nechala někde ležet, abys ji už nemusela nikdy vidět, která by to bylo? (s tím odložením samozřejmě to neber doslova, jenom si to představ).
Tak je to série Kronika prokletých zaklínačů. Sice jsem četla jenom první díl, takže spíš bych klidně nechala někdy ležet konkretně knihu Nádherné bytosti. Chtěla bych dát dalšímu dílu šanci, ale nevím jestli se k tomu někdy vůbec dostanu. 

3. Jsi schopná číst si i ve škole pod lavicí při hodině?
Tak já ve škole moc nečtu. Nijak do školy daleko nedojiždím a já si o hodinách spíš s kámoškou povídám :D. Ale asi bych to moc schopná nebyla, ještě by mi ji vzala a třeba bych musela čekat půl roku, jak to vlastně všechno dopadne a to bych vážně nechtěla :).

4. Kterého svého oblíbeného knižního hrdinu - nebo jich může být i více - by sis klidně vzala za manžela?
Tak těch je určitě více. Určitě bych si chtěla vzít Tobiase (Divergence), Peeta (Hunger Games), Dimitrije (Vampýrská akademie), Michal (Nebezpečná láska), Lukas (Easy?), Day (Legenda). No je jich trochu víc a možná by se ještě někdo našel, ale nebudu to přehánět. Ale víte koho bych brala úplně hned ? :) Myslím, že se toho chce určitě momentálně každá a je to Augustus z knihy Hvězdy nám nepřály. On je úplně boží a až uvidím s ním film tak se asi radostí zblázním :D, myslím že ten herec se k němu dokonale hodí :).

5. Je nějaká knižní postava, která ti opravdu lezla na nervy?
Jo :D.A určitě by se jich našlo více, ale teď jsem si vzpomněla na Lucase ze série Údolí stínů. Svým způsobem ho mám i ráda, ale hrozně mi leze na nervy. Ve třetím díle se objevoval skoro pořád a já bych byla tak ráda kdyby dal Kylie pokoj :D.

6. Kdybys ses plavila na dlouhé cestě lodí a přes palubu by do rozbouřeného moře spadl Percy Jackson a Čtyřka (Divergence) a ty bys měla možnost zachránit jenom jednoho, pro kterého by ses rozhodla? 
Těžká otázka, i když jsem nečetla zatím Percyho Jacksona, tak bych chtěla zachránit oba. Ale rozhodla jsem se pro Čtyřku, protože jeho jsem si ho jako knižní postavu dost oblíbila a i mě štval to je pravda, ale nemohla bych ho nezachránit. Promiň Percy :/ :).

7. Připomněla ti někdy nějaká postava z jakékoli knihy někoho velmi známého, koho zná většina lidí na světě? (např. nějakou herečku/herce, zpěváka/zpěvačku nebo tak).
Tak tady si myslím, že až takhle známou osobnost mi nepřipomínala žadná kniha. Kdybych nad tím možná víc přemýšlela, tak možná bych si nějakou i vybavila.

8. Kdyby ses mohla setkat s jedním svým oblíbeným spisovatelem/spisovatelkou, se kterou/kterým by ses nejraději potkala?
Vybrat jednoho není moc lehké, protože já bych se chtěla setkat se všemi. Takže se spisovatelem bych se moc chtěla setkat s Nicholasem Sparksem a se spisovatelkou tak tam by to byla asi Richelle Mead.

9. Kdyby ses měla rozhodnout jako Tris v Divergenci, do jaké frakce půjdeš, jakou by
sis vybrala?  Tak většina se vybírá hlavně Neohroženost. Já jsem ale při čtení zjistila, že tahle frakce není vůbec pro mě. Popravdě netuším ke komu bych šla. Asi nejspíš k Mírumilovným. Možná to není frakce, nijak výjimečná, ale asi bych jinak neměla na výběr, mám pocit že já se nehodím ani do jedné nebo spíš ani v jedné bych nechtěla žít. 
10. Máš raději knihy v elektronické podobě nebo klasické pevné knihy, které můžeš vzít do rukou?
Tak za mě jsou to určitě ty klasické knihy, jak už možná někdo ví, na tuhle otázku už jsem jednou myslím někdy odpovídala.

Tak a to je všechno, příště odpovím na otázky od zbylých blogerek které mě nominovaly, snad ten článek jen bude tentokrát dříve :).

A ještě jednou moc děkuju oběma blogerkám za nominaci. :)

7 komentářů:

  1. To jsou úžasné odpovědi! S tím, jak se tě ptám na knižního manžela, tak naprosto souhlasím s Augustem a ještě dalšími samozřejmě, ale Gus je unikátní a úžasný člověk, nejde ho nemilovat.
    Děkuju moc, že jsi se zúčastnila, horzně se mi tvoje odpovědi líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za tak milý komentář! :) Snažila jsem se je vypracovat co nejlépe to šlo :). Jo Guse nejde nemilovat :D.
      A nemáš za co, jen se omlouvám, že je to trochu později :).

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. tak koukám, že jsi taky knižní kalhotářka :-) to jsem ráda, že nejsem sama! ani nevíš jak :D

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý článek! Těším se na další část! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)