sobota 28. června 2014

On my wishlist (41)


Meme pořádá Book Chick City.

Cílem meme je každou sobotu (nebo alespoň nějakou sobotu) ukázat knihu/y, které bychom si přáli mít. Můžou to být knihy staré, nové nebo i ty které ještě nevyšly.





Mezi minulostí a současností se mohou odehrávat (h)různé příběhy.  Kniha plná obrazů, které jste možná již spatřili ve svých nočních můrách.

Dan Crawford tráví léto v přípravce pro nadané studenty v New Hampshire College. Starý dům, bývalý ústav pro nepříčetné a nesvéprávné zločince, skrývá mnohá tajemství. Dan se svými přáteli Abby a Jordanem prozkoumávají temná zákoutí pochmurného domu, postupně je přepadají noční můry a dohánějí nevysvětlitelné události, mysteriózní zprávy a fotografie.
Brzy zjišťují, že ne náhodou všichni tři tráví prázdniny právě na tomto místě. Ústav totiž v sobě ukrývá klíč k velmi temné minulosti, která přátele spojuje. A jistá tajemství se derou na povrch.

Jak se zachovat, když ten, pro koho byste položili život, vám o něj začne usilovat?

Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří. Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie.

Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch.

12 komentářů:

  1. Červený vrch by som si rada prečítala aj ja :)

    OdpovědětVymazat
  2. U Červeného vrchu pořád váhám, ale asi jí dám šanci. Asylum vypadá dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus ji dát šanci, i když sama nevím jaké to bude, ale podle mě to určitě nebude ztráta času :).

      Vymazat
  3. Asylum vypadá naprosto úúúžasně! Hrozně se těším až knížka vyjde a já si ji budu moct přečíst! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se na to moc těším, snad se k tomu dostanu co nejdříve. :)

      Vymazat
  4. Obě knihy vypadají zajímavě, ale mě více zaujal Červený vrch. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Obě vypadají dobře a mají i hezké obálky :-) Dobrá volba :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálky jsou taky skvělé a co si pak víc přát :D. Snad to bude i po přečtení dobrá volba :).

      Vymazat
  6. Obě mám taky na seznamu. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)