sobota 28. června 2014

Všechny cesty vedou do hrobu - Recenze


Kniha: Všechny cesty vedou do hrobu
Autor: Seth MacFarlane
Počet stran: 176
Nakladatelství: Mladá fronta
Anotace: Spořádaný chovatel ovcí Albert Stark už má po krk drsného života v americkém pohraničí, kde člověka zdánlivě může zabít kdokoliv a cokoliv: souboje v pravé poledne, barové rvačky, jedovatí hadi, pitná voda zamořená cholerou, oděrky od stepních běžců, neduh zvaný „prstitida“. Dokonce i cesta do kadibudky. Ano, na Divokém západě lze umřít na milion způsobů a Albert se chce všech vystříhat. Někteří ho proto považují za zbabělce. Albert tomu říká zdravý rozum. Když ho však jeho dívka kvůli tomu nejnesnesitelnějšímu ťulpasovi v městečku pošle k vodě, rozhodne se Albert zabojovat – přestože neumí střílet, jezdit na koni ani se prát. Naštěstí spojí síly s půvabnou pistolnicí, která svou drsností vydá za oba. Naneštěstí je však ona pistolnice vdaná za nejproslulejšího, nejpodlejšího a nejžárlivějšího ničemu v celém
pohraničí. Zdá se, že Albert právě objevil miliontýprvý způsob, kterak se na Divokém západě dostat do hrobu. 

Chovatel ovcí Albert Stark si žije celkem poklidný život. Někdy se to ale úplně tak říct nedá. Žije ve westernovém městečku a může se kdykoliv dostat do nějaké rvačky nebo se může dostat do souboje, který nemusí jen tak přežít. Největší štěstí, kterého kdy ale potkalo je jeho přítelkyně Louise. Jenže jednoho dne se s ním rozejde a Albert je z toho na dně a jeho nejlepší přítel Edward se ho snaží z toho dostat. Ve městě se také objeví dva nový lidé a mezi nimi je i Anna se kterou se spřátelí. Albert se i tak nadále nemůže smířit s tím, že přišel o Louise a utká se v souboji s jejím současným přítelem, aby viděla že se ničeho už nebojí. Poté ale přijde menší zvrat. Albert se konečně něco doví o Anně a moc přijemné to pro něj nebude. Jak to nakonec celé dopadne? Bude Albert zase s Louise nebo ne?

Moc pěkná knížka u které se můžete někdy i zasmát. Od téhle knížky nečekejte nic světoborného, ale bylo to milé čtení které jsem si užila. O knížce jsem předtím vůbec nevěděla, ale když jsem ji dostala jako nabídku k tomu abych ji mohla zrecenzovat, tak jsem si řekla, že si to přečtu a uvidím jak se mi to bude líbit. Knížka mě nezklamala, ale zase nemůžu říct, že by se mi tolik líbila.
Hlavní hrdina Albert byl skvělý. Šel si zatím co chtěl a to se mi na něm docela dost líbilo. Jen mě pořád na něm štvalo jak chce Louise zpátky, chápu miloval ji, ale k čemu to je když ona o něj nestála.. Druhá taková hlavní postava byla Anna a k ní mám takový neutrální vztah. Nijak jsem si k ní cestu nenašla a myslela jsem si o ní že to bude pěkná mrcha, ale nakonec byla úplně jiná a za to jsem byla ráda.

Závěr knihy byl napínavý a i trochu více té akce tam bylo. Přišlo mi to trochu
předvídatelný, protože jsem tak trochu tušila přeci jak to dopadne. Ale jsem ráda jak to skončilo a můžu říct, že to bylo milé počteníčko třeba i pro někoho na jedno odpoledne, protože kniha je poměrně dost krátká. Já mám sice ráda delší knihy, ale u téhle by to možná bylo i zbytečné.

Podle knihy byl natočen i film, který šel 12. června 2014 do kin. Já ho zatím neviděla, ale mám v plánu se na něj určitě někdy podívat, vypadá to moc dobře.

Shrnutí: Pokud hledáte nějakou nenáročnou rychle přečtenou knížku tak myslím, že tohle by mohla být dobrá volba. Jinak knížku asi moc nějak nemá cenu doporučit. V dnešní době se najdou už i mnohem lepší knihy a mnohem kvalitnější. Ale pokud si chce tuhle knihu přečíst, určitě neváhejte a zkuste to.

Obálky
Anglická
Česká
Hodnocení obálky

Moje hodnocení

Hodnocení v procentech
50 %

Tímto bych chtěla mockrát poděkovat internetovému knihkupectví Knihcentrum za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat ZDE.

4 komentáře:

  1. O filmu v kině jsem přemýšlela, ale nakonec ne, měla jsem strach, že to bude blbost. :) I když koukám, tak je to takový průměr. :)
    Pěkná recenze. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona to je je taková dá se říct i blbost :D, ale pro mě je to takový průměr, protože zas tak špatné mi to nepřišlo :).
      Děkuju :).

      Vymazat
  2. I když si recenzi napsala hezky, i tak mě kniha ani film moc nelákají. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :). Mě kniha taky ze začátku taky moc nelákala, jsem ráda že jsem si to přečetla :).

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)