středa 1. října 2014

Waiting on Wednesday (33)



Cílem meme je každou středu ukázat knihu, kterou si chceš přečíst.


Carrie 
Stephen King

Stephen King patří k nemnoha autorům, kteří na sebe nejen upozornili hned svou hororovou prvotinou (Carrie je z roku 1973), ale jejichž věhlas od té chvíle neustále narůstal. Román nazvaný podle hlavní hrdinky zasadil spisovatel do prostředí amerických teenagerů v poklidném městečku Chamberlain. Nešťastné neatraktivní Carrie se spolužáci smějí a doma ji krutě trýzní její vlastní matka, náboženská fanatička. Tyranizovaná dívka se rozhodne za své trápení krutě pomstít. Využije k tomu své nečekaně objevené paranormální schopnosti... Přetrhá dráty vysokého napětí, zvedne do vzduchu kostelní lavice, nechá vybuchnout benzinovou pumpu, spustí na střechy ničivý déšť kamenů, zboří domy, způsobí neuhasitelné požáry… Carriin vzrušující příběh vytvořený autorovou bezbřehou fantazií vyústí v děsivou tragédii, ba spíše apokalypsu.

6 komentářů:

  1. Taky si chci ji přečíst, ale celkem se bojím, že se budu bát. Což je určitě účelem, ale já jsem hrozný posera! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme na tom stejně :D jenže já jsem si chtěla od tohoto autora něco přečíst a tohle mi přišlo jako dobrá volba na začátek. Jestli se ale u toho budu dost bát tak s tím končím, protože já jsem taky vážně velký posera :DD.

      Vymazat
  2. Carrie si chci taky přečíst. Jsem zvědavá jestli se přidám k těm čtenářům, kterým se to líbilo nebo naopak k těm, kterým se to nelíbilo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já jsem na to zvědavá ke komu se přidám, ale tak budu to brát trochu s nadhledem když je to v tomto žánru jeho prvotina :)).

      Vymazat
  3. Knižku som nečítala, no film bol parádny. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Filmu se bojím, protož horory prostě nemusím, ale chci zkusit knihu a pak uvidím jestli na to budu mít odvahu kouknout :)).

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)