sobota 4. října 2014

On my wishlist (52)


Meme pořádá Book Chick City.

Cílem meme je každou sobotu (nebo alespoň nějakou sobotu) ukázat knihu/y, které bychom si přáli mít. Můžou to být knihy staré, nové nebo i ty které ještě nevyšly.
V Paper Towns se vám dostane příběhu o dospívání. Margo už se dávno s Quentinem nebaví a přátelí se s jinými, a na škole je považována za legendu. Může za to zejména její nespoutanost a časté dobrodružné několikadenní výpravy, kdy její rodiče šílí strachy i vzteky. Jednoho dne však Margo nečekaně zaklepe na Quentinovo okno a uprostřed noci ho vtáhne do jednoho z margovského dobrodružství. Druhý den se Margo neukáže ve škole, pak ani další. A Quentin zjistí, že pro něj zanechala vodítko, jak ji najít… Quentin začne pátrat a čím víc se noří do záhadného zmizení, tím méně si je jistý, kým vlastně Margo byla a jestli ji vůbec znal. Co vlastně chce on sám? A co jsou papírová města, na která Quentin ve spojitosti s Margo neustále naráží?

Ezra Faulkner, tenisová hvězda a všeobecný školní mazánek, je přesvědčený, že na každého v životě čeká nějaký průšvih. Je jedno, jak obyčejně člověk žije, někde za rohem na něj číhá menší nebo větší tragédie, která mu obrátí svět naruby a kterou teprve všechno začíná. V Ezrově případě je tou tragédií bouračka, která mu sice vzala veškeré vyhlídky na kariéru v tenise, ale zato mu otevřela úplně nové dveře a Ezra se nestačí divit, co všechno ho může potkat na debatních turnajích nebo jak je svět malý a jak krutě někdy osud zaplétá lidské příběhy.
Palčivě vtipná kniha o tom, že ze samého středu na úplný kraj je to někdy jen krůček, a naopak. A přesto se zpátky nechce…

10 komentářů:

  1. Jé, Papírová města! :3 Na ty už se taky hrozně moc těším. Jinak o druhé knížce jsem zatím neslyšela, ale vypadá zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo doufám, že Papírová města nezklamou :).
      Jo druhá kniha už jen podle anotace vypadá moc dobře :)).

      Vymazat
  2. Obě tyhle knihy si chci také přečíst :3

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní4/10/14

    Tyto dvě si též chci přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skvělý, jsem zvědavá co na řekneš :).

      Vymazat
  4. Moc se těším na Papírová města :)

    OdpovědětVymazat
  5. Papírová města budu mít ♥ A asi i s touhle obálkou, která je neskutečná. A druhou knihu bych taky chtěla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to se máš :) a ano obálka se jim strašně moc povedla :).

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)