pondělí 27. ledna 2014

Filmová podoba týdne (3)



Toto meme vymyslel Niklaus. Jde o to každé pondělí ukázat film podle knižní předlohy.

Název filmu: Hobit - Neočekávaná cesta
Režisér filmu: Peter Jackson 
Hrají: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Ken Scott, Graham McTavish, William Kircher, James Nesbitt...
Podle knihy: Hobit - John Ronald Reuel Tolkien
O čem film je: Film sleduje cestu hlavní postavy Bilbo Pytlíka, který se ocitne na dobrodružné výpravě. Cílem cesty je si znovu nárokovat ztracené trpasličí království Erebor. Bilba nečekaně osloví čaroděj Gandalf Šedý, díky kterému se ocitne ve společnosti třinácti trpaslíků v čele s legendárním bojovníkem Thorinem. Cesta do divočiny vede přes tajemné země, kde se to hemží zlobry, skřety a kouzelníky. Ačkoliv cíl jejich výpravy - Osamělá hora, leží na Východě, musí projít nejdříve jeskynním systémem, kde Bilbo potká někoho, kdo mu navždy změní život…Gluma. Skromný Bilbo Pytlík pak sám s Glumem na břehu podzemního jezera objeví nejen hloubku lstivosti a odvahy, která překvapí i jeho samotného, ale také získá do svého vlastnictví Glumův prsten „miláška“, který má nečekané a užitečné možnosti... Jednoduchý zlatý prsten je spojen s osudem celé Středozemě takovým způsobem, jaký Bilbo nemůže zatím ani tušit.

Více ZDE.
Hodnocení: ****

Můj názor: Už je to nějakou dobu co jsem tento film viděla, ale i přesto si na něj ještě vzpomínám :). Film se mi líbil a to celkem dost. Knihu jsem zatím nečetla a ani nevím jestli se do ní někdy pustím, ale chtěla bych aspoň někdy. Myslím si, že na Pán prstenů to nemá, líbil se mi víc to je pravda, ale nic nemění na tom, že i tohle stojí za z kouknutí.

TRAILER

Fotky z filmu






Viděli jste tento film? Líbil se vám?

6 komentářů:

  1. První díl Hobita se mi taky líbil :) Druhý už o něco méně, ale taky to bylo docela dobré :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem druhý díl zatím neviděla, ale chystám se na něj brzo :).

      Vymazat
  2. Knížku jsem nečetla, ale film jsem viděla a líbil se mi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knížku bych si někdy chtěla přečíst :).

      Vymazat
  3. Všetci tak miluju Hobbita :/ Ja som nevidela ani Pána prsteňov a povedali mi že to nevadí. Vraj Hobbita by som si mohla v pohode pozrieť ale tak ... neviem sa prinútiť nie je to moja šálka čaju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám radši Pán prstenů :3 :D, ale popravdě dřív jsem to vůbec neměla ráda a nebyl to můj šálek čaje :), ale jednou časem když jsem byla starší tak mě to najednou chytlo.. možná to bylo věkem, ale nevím :D.
      A ne každému se musí líbit to samý :).

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)