středa 5. února 2014

Hrej hráčem - Recenze


Kniha: Hrej hráčem
Díl v sérii: 1
Série: The Game
Autorka: Emma Hart
Počet stran: 248
Nakladatelství: Galatea
Anotace: Jaký je plán hry? Maddie v tom má jasno: Arogantní a egoistický playboy Braden z kalifornské univerzity představuje pro ni vše, co se jí na klucích hnusí. Připomíná jí totiž jejího bratra, který dokáže myslet jen na sebe a ničí životy všem v okolí. Maddie spolu s kamarádkami vymyslí plán, jak tomu namachrovanému Bradenovi za všechna příkoří udělit lekci. Hlavní aktérkou plánu je právě Maddie, která do měsíce Bradena svede, omotá si ho kolem prstu a pak ho surově odkopne.
Operace Hrej hráčem může začít. 
Žádná ze zasvěcených holek ovšem nemá zdání, že podobný plán má i Braden se svými přáteli. A jakou hru hraje on? Plán je přimět tu paličatou a nedostupnou „královnu univerzity“, aby se do něj zamilovala, svést ji, a pak ji srazit na kolena.
Ani jeden z obou aktérů netuší, že život může změnit pravidla hry… Možná oba zjistí, že nejde člověka soudit podle prvního dojmu…


Něco o autorce:
Během dne se obléká do pláště a říká si Super Máma, protože musí zápasit s dvouletým potomkem a dalším, který se chystá na svět. V noci však plášť superhrdinky odloží, naplní si sklenici džusu a píše knihy. 
Ráda píše o kouzelných věcech, polibcích a všem, co se hodí do jejích příběhů. Musí v nich povinně vystupovat sarkastické a vtipné postavy a stejně tak i sexy chlapi. Zrovna teď Emma pracuje na takovém množství knih, že se to snad ani nedá spočítat. Hrozně ráda je něčím zaměstnaná - teda pokud nejde o umývání nádobí. Ale zrovna během této neoblíbené činnosti přicházejí k životu její nejlepší nápady...
  


Může obsahovat spoiler!!

Maddie a její kamarádky vymýšlí plán jak namachrovanému Bradenovi ukázat, že vyspat se s holkou a pak ji odkopnout není úplně to nejlepší. Hlavní aktérkou toho všeho má být právě Maddie, která má za úkol omotat si ho kolem prstu a pak ho odkopnout. Jenže nastává menší problém a to takový že Branden se s svými kamarády zamýšlí úplně to samé. Jak tohle jen může dopadnout?

Kalifornská univerzita
Na tuhle knížku jsem se hodně těšila, i když už od začátku jsem tušila o čem v knížce půjde a jak to asi tak dopadne, ale i tak se mi knížka celkem dost líbila a moc ráda si přečtu i druhý díl. 
Děj byl předvidatelný a místy na mě až moc romantický, jinak kniha byla čtivá od začátku až dokonce, četla se doslova sama a ani trochu jsem se nenudila. Jestli hledáte něco jednoduché a přitom čtivého tahle kniha je přímo ta pravá na to.

Některým se tato kniha právě nemusí tolik líbit jen kvůli tomu, že tam nejde o nic jiného než o romantiku, ale
Borůvkový muffin :D
může si touto knihou třeba i něco domyslet, ale hlavně o co jde taky v knize jde o to, že se u ní můžete dostatečně zasmát jako já, především v první polovině knihy :). Moc čtenářů ji asi ještě nečetlo, ale pár o kterých vím, vím že se jim tato kniha líbila, takže rozhodně nebude až tak špatná.

Kniha je psaná z pohledu Maddie a Bradena, takže víme co si myslí oba dva o to se mi na knížce líbilo.
Braden
Kapitoly byly krátké, proto se i kniha četla rychle. Ze začátku jsem si taky myslela, že kniha je psaná ze středoškolského prostředí a až poté jsem zjistila, že jsem se spletla, protože když jsem si anotaci přečetla ještě jednou jsem si uvědomila, že jsem si to nějak špatně vyložila, možná to bylo tím že takovéhle knihy se odehrávají spíše v tomto prostředí, proto jsem byla mile překvapená, že je to aspoň z vysokoškolského prostředí. Malou výtku kterou ke knize mám je taková, že mi přišlo, že se skoro celá kniha odehrává ve Starbucksu, sice je to možná jenom detail nebo jenom divná připomínka :D, ale myslím, že autorka mohla třeba vymyslet víc míst..

Postavy.. Ani nějak nevím co si mám o hlavních postavách myslet. Bradena jsem ze začátku moc nemusela, ale postupem jsem si ho i oblíbila. O Maddie ani nějak do teď myslet, jako knižní postava mi moc nesedla, ale byla to milá holka :). Z holek jsem měla radši Megan a proto jsem ráda, že přímo ona je hlavní hrdinka druhého dílu.

Konec knihy nebyl nijak překvapující, ale i když byla celá kniha předvidatelná tak jsem i tak byla celkem dost zvědavá jak to autorka ukončí a já jsem s koncem byla spokojená i když mě oba Maddie a Braden trochu štvali ke konci :D, kdo četl tak možná ví o čem mluvím. 

Celkově když knížku shrnu tak můžu říct, že jsem si knížku užila a můžu ji jenom doporučit!!

Obálky
Naše česká se mi hodně líbí a líbí se mi i možná víc než originální.

English
English
Česká

Hodnocení obálky

Moje hodnocení

Hodnocení v procentech 
85 %

Tímto bych chtěla mockrát poděkovat nakladatelství Galatea za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat ZDE.

12 komentářů:

  1. Tá druhá obálka anglická :3 krásna a tá česká je podarená tiež :)
    Knižku by som si chcela prečítať, len na Slovensku ju neviem moc zohnať a neviem prečo :( :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím jestli vyšla i u vás, ale tak to možná zkus sehnat českou verzi :).

      Vymazat
  2. Najviac sa mi páči originálna obálka a to ta prvá :) Podstatu českej obálky chápem ale, mohla byť urobená aj lepšie.
    Kniha bola skvelá, zo začiatku som mala problém na Brandena, naozaj mi prišiel veľmi veľmi nesympatický chalan ale človek si časom zvykne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si občas taky říkám, že by mohli bejt ještě lepší :).
      A u Bradena jsem to měla úplně stejný :), časem se na něj dá zvyknout :D.

      Vymazat
  3. Těším se na ni. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo podle se máš na co těšit, protože je to vážně skvělá kniha :)

      Vymazat
  4. Zrovna jsem ji pred chvilkou dočetla a taky se mi moc líbila. :)

    OdpovědětVymazat
  5. No, na 100% romantiku sice nejsem úplně typ, ale jednou za čas mě přeci jen přepadne slabá chvilka :) Tahle knížka vypadá moc sympaticky a zatím se zdá, že kdo ji čte, je nadšen :) Skvělá recenze, nalomila jsi mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas to taky tak mám, dřív jsem radši četla takovéhle knihy, ale čím jsem starší tak už mě to moc nebere, ráda si ale takový to typ přečtu :D.
      Hodně lidí z ní bylo nadšeno proto jsem si řekla že si to musím prostě přečíst i já :).
      Děkuju moc :), moc jsi mě potěšila, protože ze začátku psaní jsem vůbec nějak nevěděla co mám psát :D a jsem ráda že jsem tš nalomila k tomu aby jsi si jí přečetla :D :D.

      Vymazat
  6. Bože já si tu knihu musím přečíst :D :D Skvělá recenze.... úplně jsem jí zhltla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo určitě si ji někdy přečti :), jinak děkuju moc :).

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)