čtvrtek 20. února 2014

Vyvolení - Recenze


Kniha: Vyvolení
Díl v sérii: 1
Série: Temná akademie 
Autorka: Gabriella Poole
Počet stran: 256
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Darkova akademie je škola jako žádná jiná! Každý semestr se stěhuje na nějaké nové úžasné místo a studují tu jen neuvěřitelně krásní a inteligentní mladí lidé. A čím více se toho nová zahraniční studentka Cassie Bellová o Akademii dozvídá, tím je zvědavější...Jaká zlověstná tajemství střeží Vyvolení – skupina vybraných studentů, kteří se od nezasvěcených drží dál? Kdo je tajemný cizinec, který se v noci potuluje po chodbách? A co se doopravdy stalo před rokem, kdy tu za záhadných okolností zemřela studentka? Cassie zjišťuje, že vědět málo je sice nebezpečné, ale vědět příliš mnoho ji může zabít.

Něco o autorce:
Narodila se v Glasgow a snažila se psát celý život. Ať už pracovala jako uvaděčka v divadle, obchodní asistentka, moderátorka v rádiu nebo barmanka. Když se přestěhovala na Barbados, živila se jako zpěvačka v irském baru a začala psát profesionálně. 
Později se přestěhovala zpět do Skotska - Morayshire se svým manželem a dvojčaty. Mají labradora, křečka, šílené kočky a nervní rybičky.






Může obsahovat spoiler!!

Cassie dostane stipendium na jednu z nejdražších škol vůbec na Darkovu akademii. Zpočátku tomu sama nevěří a je to pro ní jak splnění sen, ale myslí si, že mezi bohaté moc nezapadne. Později potká Isabellu, svou novou spolubydlící, pak se z ní stane i dokonce nejlepší kamarádka. Cassie pozná, že se školou je něco zvláštního a že něco tají, mezi nimi jsou ty kteří si říkají Vyvolené a mezi ně vstoupit je nelehký úkol. Podaří se ji vůbec něco zjistit nebo na to sama doplatí?


Na tuto knihu jsem se celkem těšila, ale spíš mě zklamala. I když kniha byla čtivá a četla se rychle tak mě moc nebavila, čekala jsem od toho mnohem víc. Co jsem byla malinko překvapená, že tato kniha není klasická upířína, co jsem od toho čekala, ale jsem ráda, že to nebyla, takhle kniha byla lepší, i když mi přišlo, že to tam autorka chtěla dát zpočátku.

Postavy.. Cassie tak tu jsem měla ráda, ale zas tak tolik jsem si ji neoblíbila jako jiné postavy, uvidíme co přijde v dalších dílech. Jinak celkově nevím kdo byla taková ta druhá hlavní postava, možná Richard. Koho jsem si docela oblíbila byla Isabella a Jake taky vůbec nebyl špatný, jen mi na něm vadilo jak se někdy choval, ale špatná postava to není vůbec.

Celkově v příběhu jsem se trochu možná i ztrácela, občas mi přišlo že sama autorka neví co píše a že se při
psaní příběhu sama zamotala, proto si myslím, že kniha mohla být propracovanější a kniha by byla určitě pak i lepší a třeba i víc napínavější. Další výtku kterou mám je, že občas jsem nevěděla kdo s kým mluví a rozčilovala mě to pak akorát a já si knížku vždycky především užít a ne se před ní tolik rozčilovat. A i přestu menší kritiku co jsem sem napsala si myslím, že to není až tak špatná kniha a že za přečtení stojí.

Konec knihy mě překvapil, posledních cca 50 stránek mě kniha konečně začala bavit víc a díky němu si i ráda přečtu moc pokračování i když od toho radši čekat nic moc nechci. Knihu jsem hodnotila silnějšími třemi hvězdičkami a víc hvězdiček si schovám na další tři díly.

Slovo závěrem..
Pokud chcete nějakou nenáročnou knihu, tahle by proto mohla být ta pravá. Jinak nkihu spíše doporučuji mladším čtenářům.

Obálky
Anglická * Polská * Portugalská * Slovenská * Česká
Hodnocení obálky

Moje hodnocení

Hodnocení v procentech
50 %

Tímto bych chtěla mockrát poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat ZDE.

4 komentáře:

  1. Před pár dny jsem ji dočetla a docela mě překvapila, těšim se na další díly. Ale souhlasim s hodnocením, je to takový průměr.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě spíše první díl zklamal, ale nebylo to špatný :).

      Vymazat
  2. Sériu mám už dlhšie v knižničke, ale myslím, že jedno prečítanie mi stačilo. :)
    Ako si napísala, nie je to žiadna upírčina, čo ma tiež dosť potešilo. Myšlienka a nápad s novými nadprirodzenými postavami je úplne geniálna, len jej prevedie ma tiež moc nenadchlo :/ Čo je škoda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky myslím, že se k ní už nebudu asi vracet. Já jsem byla v tu chvíli hrozně ráda :D, nevím ale na upířinu jsem právě neměla moc chuť takže jsem byla jenom ráda. Jinak celkově knihu beru jako takový průměr a nápad je geniální to máš pravdu :))).

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)