středa 23. dubna 2014

Waiting on Wednesday (19)



Cílem meme je každou středu ukázat knihu, kterou si chceš přečíst.


Ještě než umřu
Jenny Downham

Anotace: Sedmnáctiletá Tessa má stejné pocity, touhy a plány jako její vrstevníci. Na jejich uskutečnění má ovšem podstatně méně času. Trpí leukémií v pokročilém stadiu a v takovém rozsahu, že není možná žádná další léčba. Tessa se smiřuje s neodvratným osudem svérázným způsobem: sepíše si seznam věcí, které by ještě chtěla stihnout, dokázat, zažít, a pokud jí zdravotní stav dovolí, pustí se bezhlavě do jejich plnění. 

Hluboká a pochopitelná lidská touha chovat se někdy jinak, než je běžné, porušit zákony, prožít skutečné dobrodružství, bláznivě se zamilovat, uniknout ze všednosti a konvencí se v kulisách umírání a omezeného času mění v napínavý a překotný boj o holé přežití, o samou podstatu lidské existence. Intenzivní příběh 
odkrývající pozadí zamotaných rodinných vztahů, skrytých bolestí, příběh o rodičovské, sourozenecké a partnerské lásce, příběh o smíření a pomíjivosti všedních problémů promlouvá svou neúprosností, nesentimentalitou a jednoduchostí ke všem generacím čtenářů.

Knížka mě hodně zaujala svou anotací a myslím že tohle asi bude silný příběh.

Četli jste někdo tuhle knížku? Líbí se vám?

6 komentářů:

  1. Knižku som nečítala, no čítala som ohlasy a ževraj to je veľmi emotívna kniha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem něco slyšela o tom že je dost emotivní, ale dost mě láká tak snad se k ní dostanu co nejdřív :).

      Vymazat
  2. Tuhle knížku mám doma a brzy se na ni chystám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá jak se ti bude líbit :)

      Vymazat
  3. viděla jsem film s Dakotou Fanning a Jeremy Irvinem a musím říct, že mi to stačilo. film byl skvělý, ale jedno max 2 shlédnutí. na knížku se možná někdy taky mrknu, ale až budu mít nervy na depresivnější témata ;-) jsem ale zvědavá, jak se ti bude líbit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O film vím, ale právě bych si nejdřív chtěla přečíst tu knihu :). Snad se k ní dostanu brzo a snad se mi bude líbit a tolik mě nesáhne.

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)