neděle 8. června 2014

Měsíční nej - Květen 2014


Toto meme vytvořila Rodaw.

Knihy, které jsme přečetly v daný měsíc zařadíme do různých kategorií.
Kategorie se můžou některé měnit podle knih.
U některé knihy se může stát že se v některé kategorii objeví vícekrát!!

Seznam knih:

Tenhle měsíc asi nebudu tolik těžký a nebudu tam asi tolik zařazovat knihu Divergence, protože tu jsem četla už podruhé a dám přednost jiným knihám (např. u nejlepší knihy by to bylo rozhodně tato, ale vybrala jsem jinou).

Nejlepší kniha
Tohle je prostě krásná kniha, a všem ji doporučuji. Pro mě zatím nejlepší co jsem od toho spisovatele četla. Měla jsem ji přečtenou ani ne za den a je to zaslouženě nejlepší kniha za tento měsíc :).

Nejslabší kniha
Tenhle měsíc by se našlo favoritů více. Ale jako nejslabší jsem nakonec vybrala tuto. Byl to závěrečný díl  série a zklamalo mě to. Po třetím díle, který se mi líbil nejvíc jsem i od tohoto čekala něco víc, ale byl to spíš zbytečné roztahování série. Myslím, že tak dva díly by v pohodě stačily.

Nejlepší konec (rozuzlení)

Tady jsem nevěděla, která se mi koncem víc líbila. Takže jsem nakonec vybrala obě. Hrej tajně bylo skvělé čtení a ten konec, moc se mi to líbilo, jen jsem čekala možná víc zvratů. Vír, tak jak to tak u detektivky bývá vždycky má dobrý konec, tím myslím, že se v knížce vždycky všechno vyřeší, sice to bylo trochu překvapující, ale moc se mi to líbilo. 

Nejhorší konec
Tady jsem prostě musela vybrat Divergenci, i když jsem to četla už podruhé a věděla jsem i jak to bude pokračovat, tak i tak ten konec je tak otevřený, že bude chtít hned druhý díl :) a pak i třetí.

Nejhezčí obálka
Tahle obálka je prostě krásná, komu se by se nelíbí :).

Nejhorší obálka
Našlo by se jich asi víc, ale tahle se mi asi nejmíň líbí. Není vůbec špatná to ne, ale prostě mě se na obálkách moc nelíbí postavy, takže je to spíš tím.

Nejlepší pár
Tady to bylo opravdu těžké, ale nakonec jsem vybrala Astona a Megan. Oni byli prostě skvělí a strašně jsem si hlavně oblíbila Astona :). 

Nejakčnější/Nejnapínavější kniha
Spíš bych ji zařadila k těm nejnapínavějším :). Hlavně ke konci, a byla jsem dost zvědavá jak to dopadne, měla jsem i pocit, že to asi moc dobře nedopadne. Ale jinak je to moc pěkná kniha.

Nejromantičtější kniha
Určitě tahle. První polovina byla jak červená knihovna, kterou sice nemusím, ale prostě i tak mě se tato knížka moc líbila a všem ji doporučuji.

Nejzajímavější námět
Nevím jestli nejzajímavější, ale příběh se mi celkově moc líbil a já jsem byla spokojená, jen ten konec bych asi já udělala jinak.

Největší překvapení
Kniha byla tak zvláštní, že pro mě byla plná překvapení, hlavně především koncem knihy a já jsem zvědavá na další díly, snad budou taky tak dobré. 

12 komentářů:

  1. Setkání s duchem mám ráda. :)
    Hrej tajně bych si chtěla moc přečíst. :)
    Mně se obálka Osudové přitažlivosti líbí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrej tajně si určitě přečti! :D Jsem hlavně co na to řekneš :).
      No mě se taky líbí, jen jak říkám že spíš na tom nemusím ty postavy, ale to tak mám u více obálek :D.

      Vymazat
  2. Mě třeba Milý Johne docela zklamalo. :-/
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? Tak každému to nemusí sednout, věřím že ne každému se to může líbit :).

      Vymazat
  3. :D ta Divergence mě pobavila, protože třeba ten konec mi tak ani nevadil - nebo ne nevadil, ale nepřišel mi nejhorší. četla jsi Delirium od Lauren Oliver? pokud se na to chystáš, tak ti doporučuju si k tomu ROZHODNĚ hned vzít i Pandemonium, protože TO, jak TO, dopadlo bylo PŘÍŠERO-HRŮZNÉ bez možnosti si přečíst hned pokračování... :D seděla jsem pak na posteli jako troska... ale u Měděného jezdce jsem na tom byla ještě hůř, to je fakt :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako on není nejhorší to máš pravdu, ale k těm knížkám co jsem tenhle měsíc četla, jsem nenašla žádnou jinou knihu, jenom tuhle :). Delirium jsem nečetla a netuším kdy se k této sérii dostanu :), ale ten konec by mě teda zajímal :D, vypadá to dost zajímavě jak to píšeš.. Jo? :D Já se na něho chystám asi za týden a druhý díl nemám u sebe, sakra co budu dělat :D :D.

      Vymazat
  4. Hrej tajně zrovna čtu a jsem teda fakt zvědavá :D
    Já si Divergenci chci taky přečíst znova, ale nějak mi to furt nevychází ://
    Na Ztracení jsem se těšila, ale asi si ho nakonec nepřečtu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se ti to bude líbit jako mě :).
      Určitě si to přečti znovu :), jednou ti to snad vyjde ;).
      Uvidíš, pokud jsi četla předchozí díly, tak bych si ten poslední díl přečetla, ale je to na tobě :).

      Vymazat
  5. Četla jsi Delirium? Tam teprve jsou konce, které by tě donutili mučit autorku, aby ti poskytla další díl. :) Divergence je jenom slabý odvar. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne nečetla jsem :).Chápu no, ale tady bylo pro mě nejhorší tenhle konec. Já netvrdím že je nejhorší ze všech, jen jsem s žádných knih nemohla žádnou jinou vybrat :).

      Vymazat
  6. S "Milý Johne" souhlasím. To je tak krásná knížka. <3 "Divergence" to bych si chtěla moc moc přečíst,celou sérii :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo? :) Tak to jsem moc ráda :D. Určitě si to přečti je to skvělá série :)

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)