sobota 11. října 2014

On my wishlist (53)


Meme pořádá Book Chick City.

Cílem meme je každou sobotu (nebo alespoň nějakou sobotu) ukázat knihu/y, které bychom si přáli mít. Můžou to být knihy staré, nové nebo i ty které ještě nevyšly.
Jednadevadesátiletý Ira Levinson chce ještě naposledy zajet do hor na místo, kde strávil s milovanou Ruth líbánky. V hustém sněžení však přehlédne zatáčku. Na zledovatělém srázu se zlomenou rukou a rozbitou hlavou nezbývá Irovi než doufat, že si auta někdo všimne a zachrání ho. Při vědomí ho udržují vzpomínky na manželku, která zemřela před devíti lety.
O pár desítek kilometrů dál se Sophia Danková, dcera slovenského emigranta a Francouzky, poprvé v životě jede podívat na býčí rodeo, aby přišla na jiné myšlenky po nepříjemném rozchodu. Seznámí se s vítězem závodu, sympatickým kovbojem Lukem. Luke žije jen s matkou na ranči, stará se o dobytek, koně, pěstuje zeleninu, stromy, každý den tvrdě pracuje, aby rodinný majetek ve finančních nesnázích zachránil. Sophia se ocitá ve světě, jenž má jen pramálo společného s pohodlným životem studentky dějin umění. Navíc Luke skrývá tajemství, které by mohlo jejich vztah ukončit. Ira a Ruth. Luke a Sophia. Dvě dvojice, jejichž osudy se nečekaně propletou. Kdo koho vlastně zachrání?

Jediný tragický moment na dálnici mění doposud idylický život mladé šťastné rodiny v absurdní příběh. Po otcově smrti zůstávají sourozenci Christopher, Cathy a dvojčata Cory a Carrie se svou matkou sami a hlavně bez prostředků, a tak se Corinna rozhodne pro riskantní návrat k velmi bohatým rodičům, kteří ji však před lety vydědili. Děti zavře do podkrovního pokoje, kde jim vlastně nic neschází, nic kromě čerstvého vzduchu, živých květin a pocitu volnosti. Na půdě, kam je přístup jen z onoho pokoje si vybudují papírovou "zahradu"...

Její minulost je plná utrpení. Jeho minulost zase plná bolestného zármutku. A i přesto je jediným na světě, kdo jí připomene, že je pro co žít.
Abbi Jenkinsová už ani nedoufala, že by někdy opustila zdi ústavu pro duševně choré, kde musela strávit celý poslední rok. Že se jí to povedlo, však neznamená, že by zapomněla, co všechno jí Pearce provedl. Moc dobře ví, že jedinou šancí, jak se vyrovnat s depresemi, které jí každý den ničí mysl, je balet, který je pro ni víc než jen pouhým koníčkem. Balet na prestižní umělecké škole Juilliard v New Yorku je tím jediným, co jí dává touhu žít. Něco, k čemu se může upnout.
Blake Smith opustil Londýn z jednoho jediného důvodu, a to i přesto, že nikdy nechtěl utíkat před bolestnou minulostí. Po příjezdu do New Yorku je plně odhodlaný, že splní slib, který dal sestře a dostane se na Juilliard. Nikdy však nepředpokládal, že bude ve stejné třídě s Abbi – dívkou, jejíž oči jsou plné smutku a utrpení. Utrpení, jaké on sám dobře zná. Každá hodina, kterou spolu stráví, je sbližuje víc a víc. A Blake už nemůže dále bojovat s nutkáním ochránit ji samu před sebou.
Čím více se dozvídají o své minulosti, tím více se musí ptát sami sebe, zda existuje ještě něco, co by je mohlo zachránit…

15 komentářů:

  1. Na Hrej férově už se moc těším :)
    Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny jsou na seznamu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na seznamu mám Sparkse! :) Vypadá to na naprosto boží knížku! :)

    OdpovědětVymazat
  4. První dvě rozhodně chci, ale třetí mě neláká. Nečetla jsem ani jeden díl, ale obálky mají skvělé, to musím uznat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já i když takovou romantiku nemusím, tak tyhle knihy mám fakt ráda a na třetí díl se moc těším :)). Ano obálky mají lepší a lepší :)).

      Vymazat
  5. Všechny si chci moc přečíst :3

    OdpovědětVymazat
  6. Všechny tři knihy bych si také chtěla přečíst, ale nejvíce asi Sparkse. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já Sparkse taky protože on je prostě dokonalý spisovatel :).

      Vymazat
  7. Nejdelší jízdu si chci taky přečíst. Ale asi si první přečtu něco jiného od Sparkse a potom teprve Nejdelší jízdu :) Květy z půdy vypadají skvěle! Hrej férově si plánuji koupit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za sebe ti od Sparkse třebě můžu doporučit Milý Johne nebo To nejlepší z nás :).

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)