sobota 18. října 2014

On my wishlist (54)


Meme pořádá Book Chick City.

Cílem meme je každou sobotu (nebo alespoň nějakou sobotu) ukázat knihu/y, které bychom si přáli mít. Můžou to být knihy staré, nové nebo i ty které ještě nevyšly.
Milostný vzkaz v láhvi byl svěřen vlnám, dílem osudu jej oceán zanese na pláž Cape Cod, kde jej nalezne Theresa Osborneová. Rozvedená matka dvanáctiletého syna a novinářka píšící pro Boston Times si na pobřeží přijela na pár dnů odpočinout od práce a načerpat sílu do života, ve kterém se cítí osamělá. Svou něhou a vřelostí Theresu dopis natolik zaujme, že se vydává po stopách příběhu velké lásky, které nebylo dopřáno štěstí. 

Kdo je autorem dopisu? A proč nemohl být doručen adresátovi? Tajemství vzkazu a všechny otázky s ním spojené přináší Therese novou energii a nadšení do života. Avšak teprve když pozná pisatele, uvědomuje si, jak těžká a zranitelná může být její role v celém příběhu...

Upřímná zpověď o překonání smutku a osamění
Když rodičům Claire Bidwellové s několikaměsíčním odstupem diagnostikují rakovinu, je jí teprve čtrnáct let. Claire studuje první ročník vysoké školy, když maminka začíná chřadnout, a uvědomuje si, že o ni brzy přijde.
Oporu hledá ve všem – v mužích, alkoholu, cestování, anonymitě velkoměst. Ať udělá cokoliv, na bedrech nese tíhu světa, ve kterém se cítí osamělá. Jejími skutečnými společníky se stanou slova – knihy, deníky, dopisy, rodinné příběhy.
Osamělost a zármutek však netrápí jen ji, ale i jejího stárnoucího otce, který se snaží podniknout ještě poslední cestu ve svém životě. Claire se s ním jako začínající novinářka vydá do bývalého Československa, aby mu pomohla pátrat po jeho minulosti, kdy za druhé světové války sloužil u amerického letectva. Po letech se společně vydávají na místo, kde byl na podzim roku 1944 sestřelen: do moravských Troubek, ve kterých je dnes památník k uctění padlých amerických vojáků.
Cesta se stává návratem do rodiny a otcovské náruče a Claire dochází k poznání, že smyslem jejího života je rodina, její vlastní rodina, její budoucí rodina.

6 komentářů:

  1. Knihy síce nevyzerajú ako môj šálok kávy, dávam prednosť trochu iným žánrom, avšak to samozrejme nemusí znamenať, že by to neboli dobré knihy a celkovo vyzerajú zaujímavo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jasný já to chápu, že každému se líbí jiné knihy :). Sama jsem zvědavá co na ně řeknu :)).

      Vymazat
  2. Krásné knihy, já bych si chtěla přečíst Vzkaz v láhvi. .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano :). Vzkaz v láhvi si musím určitě přečíst :).

      Vymazat
  3. Obě knihy si chci přečíst. Jsem zvědavá, jak se mi budou líbit :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)