pondělí 3. února 2014

Za zrcadlem - Recenze


Kniha: Za zrcadlem
Díl v sérii: 1
Série: Za zrcadlem
Autorka: Alina Bronsky
Počet stran: 272
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Má dar.
Pronásledují ji.
Je tvoje matka.
A kdo jsi ty?


V životě patnáctileté Juli má všechno svá pravidla. Vybočovat je nebezpečné, kdo neodpovídá normě, toho sledují. Ale pak Julina matka zničehonic beze stopy zmizí a její otec se třese strachy. Juli postupně začne odhalovat všechna rodinná tajemství: Máma je jedna z mála víl, kterých se společnost Normality obává. Má totiž zvláštní schopnosti. Je Juli taky taková? Společně se svou novou kamarádkou Ksy a jejím bratrem Ivanem se vydá pátrat – po zmizelé matce, po zakázaném vílím světě a po pravdě o sobě samotné. 

Něco o autorce:
Alina se narodila v Jekatěrinburku v Rusku, vyrůstala na asijské straně Uralu a v jižním Hesensku. Po přerušení studia medicíny pracovala jako reklamní textařka a redaktorka v novinách. Žije ve Frankfurtu. Její prvotina Scherbenpark (Park plný střepů) získala velkou chválu kritiky a stala se bestselerem. Časopis Der Spiegel nazval Alinu Bronsky „nejsenzačnějším objevem sezony“. Scherbenpark byl přeložen do několika jazyků a vyšel mj. v Itálii a v USA.



Julina matka zmizela a Juli netuší proč. Díky nové kamarádce Ksy zjistí plno tajemstvích o kterých doposud neměla vůbec tušení a je pevně rozhodnutá svou matku najít a zjistit pravdu o sobě samém.



Tahle knížka byla pro mě hodně zvláštní a pořád nevím co si o ní mám myslet. Věděla jsem už předem, že v
knížce se budou objevovat víly, ale netušila jsem se, že by se mohlo stát, že toto téma nebudu nic pro mě. Proto můžu říct, že mě tato kniha zklamala a tím nechci nikoho odradit, protože tato kniha není vůbec špatná :) jen mě prostě nezaujala tak jak jsem doufala. A když jsem byla zklamaná tak jsem se u knihy nenudila a četla se celkem rychle což taky beru jako velké plus.

Postavy.. Juli mě občas docela rozčilovala a jako postavu jsem si ji moc neoblíbila. Štvala mě taky z toho důvodu, protože mi občas přišlo, že zmátla mě samotnou :D. Víc jsem si oblíbila Ksy, která byla spíše taková vedlejší postava. A když to ve mu celkově žádná postava mě moc nezaujala, což se celkem divím, protože v každé v knížce mě někdo zaujal vždycky.

Z konce jsem byla mile překvapená a díky němu si ten druhý díl určitě přečtu a docela se na to i těším, protože koho by nezajímalo jak to bude dál? Mě rozhodně jo, i když mě tato kniha moc nezaujala. A nemám ráda rozečtené série, proto to i tak to chci dočíst. A třeba mě druhý díl překvapí na tolik, že na tuto sérii možná ještě změním názor.

Slovo závěrem..
Určitě jsem napsala několikrát že mě tato kniha moc nezaujala, ale pokud vás tato kniha zaujala svou anatocí či obálkou určitě si ji přečtěte. Pak posoudíte sami, jestli se vám opravdu líbila nebo ne.

Hodnocení obálky

Moje hodnocení

Hodnocení v procentech 
50 %

2 komentáře:

  1. Mám taký pocit že, mne by sa tiež viac zapáčila Ksy... už len kvôli tomu jej menu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak to mě asi možná ani ne, ale prostě mi sedla víc :).

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)