čtvrtek 18. září 2014

Polibek pro Annu - Recenze


Kniha: Polibek pro Annu
Díl v sérii: 1
Série: Polibek pro Annu
Autorka: Stephanie Perkins
Počet stran: 336
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Sedmnáctiletá Anna se cítí podvedená. Její rodiče ji totiž posílají na roční studium do Francie - přes půlku planety, do neznámého prostředí, aniž by navíc uměla slůvko francouzsky. Musí tak opustit své přátele, potenciální lásku i veškerá pohodlí amerického života a začít úplně nanovo. V romantické Paříži, ve městě, které nikdy nespí, se vrhá do nových vztahů i zkušeností a odhaluje v sobě skryté vlastnosti. A také je tu jeden spolužák, Étienne St. Clair, který se liší od všech chlapců, které kdy Anna potkala…

Něco o autorce:
Stephanie Perkins je autorka románů pro dospívající (a pro dospělé, kteří se nebojí přiznat, že dospívající knihy jsou úžasné). 
Narodila se v Jižní Karolíně, vyrůstala v Arizoně, kde navštěvovala univerzitu v San Francisku a Atlantě a nyní žije v horách Severní Karolíny uprostřed vodopádů a divokých borůvek. Žije s manželem Jarrodem a kočkami. Každý pokoj v jejich domě je vymalován jinou barvu duhy. Tráví své dny čtením a psaním
Vždycky milovala vyprávění příběhů, ale trvalo roky, než se začala snažit, aby to bylo její živobytí.




Sedmnáctiletou Annu posílá její otec přes půlku planety do Francie na roční studium úplně do neznámého prostředí a aniž by uměla slůvko francouzsky. Anně se ale vůbec nikam nechce, protože bude muset opustit svůj domov, přátelé, potenciální lásku a začít nanovo. Když přijíždí do Paříže potká plno nových přátel a mezi nimi je i její spolužák a později nejlepší kamarád Étienne St. Clair. Nečekala ale, že se toho plno v jejím životě změní.

Do téhle knihy jsem šla s tím, že si přečtu takovou tu klasickou romantickou knížku, od které nemusím nic čekat a pěkně si u ni odpočinu. Ale i tak jsem dostala mnohem víc a tento příběh mě mile překvapil. Strašně moc se mi to líbilo, tato kniha vás pohladí do duši věřte mi.

Ano tato kniha je romantická, ale mě zas tolik nepřišla. Přišlo mi to spíše jako kniha ze života, kde si dva lidi hledají k sobě cestu a už jen proto se mi to strašně líbilo.
Je to chytlavé a nebudu vás to chtít pustit dokud nepřečtete poslední stránku. Příběh jsem si zamilovala a ráda se ke knize ještě někdy vrátím.
Styl autorka mi přišel dost jednoduchý, ale tady to vůbec nevadilo, já jsem si to nějak ani moc neuvědomovala. 

Hlavní hrdinka Anna mi občas lezla na nervy, ale měla jsem ji ráda a nepřišla mi nma konci tak špatná jak jsem si zpočátku myslela. V jedné části jsem s Annou i soucítila a úplně jsem věděla jak se cítí, i když v mojí situaci to bylo malinko tak i tak. Tyhle části v knize mám ráda, když se dokážu soucítit i do různých postav.
Hlavní hrdina Étienne St. Clair ten byl naprostý zlatíčko a fakt úplně boží byl. Škoda, že asi nikdo podobnýho jako je on neexistuje.

Co mě na knize přímo okouzlilo bylo prostředí. S Paříží jsem se setkala asi i snad poprvé a už jen díky tomu mě to strašně bavilo číst. Měla jsem chuť jet hned, ale tak musím doufat, že aspoň jednou se tam taky podívám. 

Závěr knihy byl naprosto krásný a i když bylo prostě od začátku jasné jak to skončí, tak v těchto knihách mi moje předvídatelnost vůbec nevadí. Jsem s ním nadmíru spokojená a jenom jsem se u něho usmívala. Hrozně bych chtěla jak to vlastně celé budu pokračovat. Když jsem knihu přečetla chtěla jsem i další stránky a o nikde. 

Knihu jednoznačně hodnotím 5 hvězdičkami, které si určitě zaslouží, především za krásný konec a za krásné prostředí, do kterého autorka příběh zasadila. :). V plánu mám určitě si od autorky přečíst další knihu a to Lola a kluk od vedle. Všem tuto knihu doporučuji!!!


Hodnocení obálky

Moje hodnocení

Hodnocení v procentech
94 %

12 komentářů:

  1. Kniha je vážně skvělá, také mám v plánu si přečíst další knihu, a to Lola a kluk od vedle. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, taky mám v plánu se do toho pustit.

      Vymazat
  2. Knihu jsem četla a hrozně se mi líbila. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá recenze! knížku si chci strašně moc přečíst :-)
    Potřebuji se tě na něco zeptat: já na svém blogu začínám takovou rubriku (projekt?), kde ostatním budu představovat různé knižní blogy, které se ni líbí, na které rádá chodím... A protože tvůj je jeden z (je na předních příčkách), tak se chci zeptat, jestli ti nevadí, když tam zveřejním tvůj odkaz na blog, můj názor, možná nějaké fotky?, informace
    Já vím, že je to možná blbá otázka, ale nechci, aby došlo k nějakému nedorozumění a nebyl problém :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :). Určitě si ji přečti. :).
      Ne vůbec mi to nevadí já budu jenom ráda :). A není to blbá otázka, chápu jak to myslíš, ale neboj klidně použij i můj blog, mě to rozhodně vadit nebude :)).

      Vymazat
    2. Článek mám už napsaný, takže pokud se chceš podívat: http://kouzelnysvetknih.blogspot.cz/2014/09/predstavuji-vam-blogera-1_22.html

      Vymazat
    3. Jo dobře, určitě se kouknu :).

      Vymazat
  4. Už ji mám dlouhou dobu vyhlédlou tak doufám že se k ní co nejdřív dostanu. Jinak krásná recenze, věřím, že si hodnocení zaslouží :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se k ní musíš brzo dostat, je vážně skvělá a tobě se určitě taky bude líbit.
      Jinak děkuju moc :)).

      Vymazat
  5. Anna je skvělá, tuhle knihu naprosto zbožňuju :3 Učím se francouzsky, a ta slovíčka v knize mě děsně bavila :)) I styl psaní je čtivý a vtipný. A St. Claire! :3
    Četla jsem už i Lolu, a třetí díl, Isla and Happily Ever After u nás má vyjít až někdy...nevím kdy :I Ale Lola se mi nelíbila tolik jako první díl, ale i tam jsme potkali Annu a St. Claira :) A Lola byla skvělá zase jinými věcmi, autorka píše skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky :). Tak to máš dobrý, já se francouzsky neučím ale ten jazyk je krásný. Joo St. Claire je naprosto boží :DD.
      Věřím že Lola bude asi slabší. ale i tak si myslím, že se mi to bude určitě líbit. Autorčin styl mi hodně sedl a píše prostě skvěle :).

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)