úterý 9. září 2014

Přečteno - Srpen 2014



Za tento měsíc se mi podařilo pžečíst 11 knih jako minulý měsíc a celkem jsem tedy za prázdniny přečetla 22 knih a mám z toho strašnou radost. Minulé prázdniny to byla o jednu víc, ale letošní prázdniny jsem zas přečetla plno tlustých knih :). Toto číslo mě tento měsíc určitě nečeká :D.

Etiketa a špionáž - Gail Carrigerová (4/5)
Skvělá oddechovka, ale musím říct, že až tak tolik mě to nenadchlo. Kdybych byla mladší myslím, že by mě to třeba více zaujalo. Jinak druhý díl si přečtu a budu doufat, že to bude lepší.

 Fenomén - Marie Lu (4/5)
Trošku slabší než první díl, ale jinak to není vůbec špatná dystopie.

Šampion - Marie Lu (4/5)
Skvělé zakončení série a ještě teď bych hrozně chtěla vědět jak to bylo vlastně dál :D.

Amy a Roger: Na cestě - Morgan Matson (4/5)
Krásná letní kniha. Strašně moc se mi to líbilo a už se těším až si od této autorky zas něco přečtu.

Ve stínu černých ptáků - Cat Wintersová (4/5)
Z této knihy bylo plno lidí nadšené, já se k nim úplně přidat nemůžu. Ano námět to byl skvělý, ale něco mi k té nadšenosti chybělo. Jinak kniha je skvěle zpracovaná a myslím, že za přečtení určitě stojí.

Seznam mých přání - Grégoire Delacourt (4/5)
Moc mě tahle kniha překvapila a fakt se mi to dost líbila. Kniha je dost krátká takže jsem to měla přečtené skoro hned.

Polibek pro Annu - Stephanie Perkinsová (5/5)
Tohle byla bomba. Kniha není jen romantická, ale je to především příběh ze života neboli jak si dva lidé hladají k sobě cestu, to si mi na knize vážně moc líbilo. Závěr knížky byl strašně krásný a nikdy víc jsem s koncem ještě nebyla spokojená. Líbilo se mi i prostředí to kterého byl příběh zanesen.

Ještě než umřu - Jenny Downhamová (4/5)
Mám z ní takové zvláštní pocity a nemůžu až tak úplně říct, že mě to zklamalo, ale zas se mi to nelíbilo až tak. Určitě je to krásná kniha, kterou byste si měli přečíst, ale já jsem čekala ještě něco trochu víc.

Asylum - Madeleine Rouxová (5/5)
Někdo už možná ví, někdo možná ne, ale ano tahle kniha se mi líbila a to moc. S komentáři které tahle kniha má souhlasím na druhou stranu, protože vetšina jsem čekali horor a vážně horor to není, i když je pravda, že když jsem knihu v noci četla, tak ty fotky mi náháněli trochu strach. Já jsem s ni byla spokojená a moc se těším na další díl.

Pýcha a předsudek - Jane Austen (5/5)
Klasiku kterou myslím ani nemusím představovat. Je to druhá kniha co jsem od této autorky přečetla a líbilo se mi to strašně moc. Jediná snad i povinná četba která mě bavila číst :D.

Rozbřesk - Stephenie Meyerová (5/5)
Ano konečně jsem dočetla tuhle sérii, každý už to četl a já jako vždy až teď. A i když jsem tento díl četla až v pomalu sedmnácti, tak rozhodně jsem toho názoru, že to není vůbec špatné. První díl byl nejlepší a klidně se k němu ještě někdy vrátím. Další dva díly asi vynechám a tenhle si tak ráda přečtu znovu někdy. A vůbec to nesrovnávejte s filmem, knihy jsou v tomhle ohledu vážně o 100% lepší:).

Celkem 11 knih a 3794 stran.

A co hezkého jste přečetli vy? :)

12 komentářů:

  1. Pýchu a předsudek si musím přečíst. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo určitě musíš, je to dokonalá kniha :))

      Vymazat
  2. Tak prečítala som toho viac ako ty :D 12. kníh, ale keď som to na strány rozrátala to bolo 4360 :D fakt budem rada, ak dám polovicu za september :D a inak tak hlavne taký Zber kostí ktorý mi prišiel úžasný a asi som ho ospevovala všade kde sa dalo, Letnú záhradu som konečne prečítala a potom nejakých pár anglických knižiek a tak - ale to už boli iba klasické YA :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Njn tak máš o jednu navíc :DDD, ale ne taky si toho vážně přečetla dost :). Přesně tak :D, já tenhle měsíc holt budu taky mít málo přečtených knih :). Jo tak i tak jsi toho přečetla dost a já budu doufat, že se brzo dostanu k Letní zahradě :).

      Vymazat
  3. To jsou opravdu skvělé kousky! :) Mnoho z nich si chci také přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano přesně tak :). Určitě přečti, rozhodně stojí za to ;).

      Vymazat
  4. No teda, tolik knih jsem nestihla :) Pýchu a předsudek si chci určitě brzy přečíst a co se týče Rozbřesku a předešlých dílů, tak na ty se taky chystám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidím to tak, že tohle číslo už mě zas nějakou chvilku už asi nepotká :D. Pýchu a předsudek si musíš přečíst, je to dokonalá kniha :)).

      Vymazat
  5. Etiketu a Amy a Roger by som si tiež chcela prečítať. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si přečti obě, zajímal by mě i tvůj názor :)).

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)