pátek 4. července 2014

Čekání na zázrak - Recenze


Kniha: Čekání na zázrak
Díl v sérii: 3
Série: Mezi nebem a zemí
Autorka: Stacey Kade
Počet stran: 240
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Alona Dareová přebývá už přes měsíc v těle Lily Ally Turnerové. Lilyino tělo není tak aktraktivní, jako to její, a navíc se jí nedaří hrát sestru a dceru lidí, které skoro nezná. Trápí ji i to, že Will – na kterém jí záleží víc, než by chtěla – si přeje, aby se vrátila skutečná Lily. Stane se zázrak, Alona bude opět volná a Lily zůstane naživu? S pomocí duchařského média Malachiáše Velkolepého možná mají šanci na úspěch, ale odhalování pravdy se nelíbí tajemnému duchovi, který se před ničím nezastaví. I kdyby měl Alonu zničit...

Něco o autorce:
Také známá jako Stacey Klemstein. Žije na předměstí Chicaga se svým manželem, Gregem, a dvěma vysloužilými závodními chrty, Walker a Pansy. Když nečte nebo nepíše najdete ji u televize sledující své oblíbené pořady (Upíří deníky, Almost human, Živí mrtví, Sherlock a mnoho dalších).



Může obsahovat spoilery z předešlých dílů!!

Alona se vrátí mezi živé v těle Lily, Willovi kamarádky. Willovi se to ze začátku vůbec nelíbí, nastávají kvůli tomu další hádky, ale Alona tohle v plánu neměla. Ráda by Lily vrátila její tělo, ale neví jak se má z něho dostat a vrátit se mezi mrtvými. Ale tady nástává i další otázka. Žije ještě vůbec Lily nebo její duše už dávno odešla? Proto není vůbec jisté jestli by po tom co by opustila její tělo žila dál. Později se stane další horší věci a celé se to ještě zkomplikuje. Jak to nakonec dopadne? Zůstane nakonec Alona v jejím těla nebo opustí Alona tento svět navždy?

Po druhém díle, jak už asi víte který se mi moc nelíbil, jsem se na tento těšila, ale neměla jsem takové očekávání jako u druhého a prostě jsem si řekla, že asi první díl už nic nepřekoná. Ale opak je pravdou, tento díl se mi líbil mnohem víc než ten první a ani
nevíte jakou jsem měla najednou radost, že by mě nečím mohla tato série ještě překvapit.

Tomuhle dílu oproti tomu druhému nechyběla podle mě akce vůbec, pořád se tam něco dělo a já měla nutkání číst pořád dál, až jsem byla pomalu  u konce. A hlavně jsem byla strašně zvědavá jak to nakonec celé dopadne. Měla jsem pár představ jak by to mohlo dopadnout a popravdě jsem si to tak myslela, že to tak dopadne a hlavně že to určitě musí skončit dobře. Po prvním dílu bych ale takový konec vůbec nečekala.


Již si nám tu objevují tytéž postavy jako v předešlých dílech a to Alona a Will. U Alony jak asi pořád opakuji dokola mám pořád stejný pocit. Prostě skvělá postava, kterou jsem
si vážně oblíbila, i když jsem si myslela po prvním díle, že by spíš bude čím dál víc lézt na nervy. U Willa tu ale byla změna. Po každém díle mám u něj jiné pocity. V tomhle dílem jsem ho měla zas naopak ráda a prostě byl úplně super. Nemám k němu co víc dodat.

Závěr knížky byl plný akce a napětí. Pořád jsem doufala, že to dopadne. Závěr byl pro mě vážně kouzelný a mám strašnou radost že to takto skončilo. I když jsem to ze začátku moc nechtěla. Krásné ukončení sérii a už teď mi trochu začíná tato série chybět.

Shrnutí: Vůbec jsem netušila jak mám tuto knihu hodnotit. Pořád jsem se rozhodovala jestli ji dát pět hvězdiček nebo 4, ale nakonec jsem se rozhodla pro silnější čtyři hvězdičky. Možná jsem tuto knihu hodnotila malinko přísněji, ale i tak podle mě jsem se tak rozhodla správně.  Knížku všem můžu doporučit, hlavně těm, kteří tuto sérii třeba rozečetli, ale zatím nedočetli. Vážně moc pěkná knížka.

K závěru této celé série můžu dodat, že se mi vážně líbila a autorčin styl mi moc sedl. Její knihy jsou čtivé, nechybí jim akce, romantika a ani to napětí. Prostě od každýho trochu. Pokud bude někdy čas ráda se k této sérii vrátím. Jako odpočinkové čtení je to vážně skvělá volba a bylo by super kdyby autorka napsala třeba dalšíé zajímou sérii, klidně úplně o nečem jiném.

Hodnocení obálky

Moje hodnocení

Hodnocení v procentech
80 %

Tímto bych chtěla mockrát poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat ZDE.

8 komentářů:

  1. Recenzi jsem si nepřečetla , proože jsem doposud četla jen 1. díl , ale určitě byla povedená :) 1. díl byl fajn takže hodlám dočíst celou sérii :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si to přečti, je to skvělá série :)).

      Vymazat
  2. Tuto sérii mám moc ráda. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Celou sérii jsem nečetla, každopádně bych si na ní někdy měla udělat čas. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky si radeji neprectu celou recenzi, abych si moc nepokazila cteni prvnich dvou dilu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře. Já bych to tam ani nedávala, ale nevěděla bych pak moc jak tu recenzi napsat :)).

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)