pátek 11. července 2014

Knižní doporučení (2)



Meme z mojí dílny.

Jde o to ukázat ostatním knihu, která mě zaujala a doporučit ji dál.

Kniha: Někde jinde
Autorka: Gabrielle Zevin 
Anotace: Liz si vzpomínala, jak přijížděla na křižovatku před obchodním domem, kde cyklostezka křížila silnici. A najednou se proti ní, jakoby odnikud, vyřítil taxík. Pamatovala si ten pocit, jako by plula vzduchem. Zdálo se jí, že to snad trvá věčně. Vzpomínala si, že si připadala bezstarostná, šťastná a ztracená, všechno najednou. Vzpomínala si, jak jí prolétlo hlavou, že pro ni už neplatí gravitace. Liz si povzdychla. Objektivně vzato to vypadá, že ve snu umřela. Napadlo ji, co to asi znamená, když ve snu prožijete svou smrt? Ráno se na to zeptá mamky. Kdyby se jí třeba podařilo znovu usnout, třeba, až se zase vzbudí, bude už všechno normální.
Jenomže normálního není už nic. Patnáctiletá Liz zjišťuje, že nejde o sen, ale skutečnost. Ocitá se na palubě lodi Nil a míří... kam vlastně? Co ji čeká, když její život skončil?

Knížku jsem četla už celkem dávno, ale doteď si stále pamatuji to podstatné. Je to pro mě jedna z dalších nejlepších knih co jsem kdy četla. Úplně dokonalá kniha, kterou všem moc doporučuji. Obálka není sice nic moc, ale věřte mi, že vás knížka snad překvapí jako mě. Já jsem od knihy moc neočekávala totiž, ale byla jsem strašně mile překvapená. Nic z toho co se v knížce dělo jsem nepředpověděla dobře a ani nemůžu říct jestli to skončilo dobře nebo špatně. Prostě přečtěte si to sami a udělejte si na knížku vlastní názor. Stojí to za přečtení :) a je vážně škoda, že kniha není více známá.

Četl někdo už tuto knihu a líbila se Vám?

10 komentářů:

  1. Neznám, ale vypadá to zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Poohlednu se po ni :)

    OdpovědětVymazat
  3. Páni kniha vypadá dobře :))

    OdpovědětVymazat
  4. Musím se přiznat, že mi kniha nic neříká, ale určitě se po ní poohlédnu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, určitě si to někdy přečti :).

      Vymazat
  5. Já jsem knihu četla a líbí se mi ten námět se smrtí. Taky je dobré, jak nahlíží do světa živých, ale zpracování mohlo být o něco lepší. Určitě se jedna o dobou knihu, ale zase ne o nějak extravagantní. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu že zpracování mohlo být lepší, ale ten námět bylo právě to co se mi na knížce strašně líbilo a proto tuhle knihu mám tak ráda :)).

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)