středa 28. srpna 2013

Léto, kdy jsem zkrásněla - Recenze


Kniha: Léto, kdy jsme zkrásněla
Díl v sérii: 1
Série: Léto
Autorka: Jenny Hanová
Počet stran: 240
Nakladatelství: Jota
Anotace: První díl volné trilogie pro dospívající čtenářky.
Belly měří svůj život v létech, a tím nemyslíme roky, ale roční období. Všechno zajímavé a báječné se v jejím případě odehrává výhradně od června do srpna. Zimy jsou dobré pouze na to, aby počítala týdny do dalšího léta, kdy konečně s mámou a bratrem Stevenem odjede jako každý rok k moři. Tedy přesněji řečeno do prázdninového domu přímo na pláži, který patří Suzanně, mámině nejlepší přítelkyni. A k Suzanně a jejímu domu zase neodmyslitelně patří její dva synové, Konrád a Jeremiáš. Tuhle dvojičku zná Belly odmala a co si pamatuje, jenom netrpělivě čeká, až si jí kluci začnou konečně všímat a vezmou ji mezi sebe. A toto léto se to konečně stane. A navíc se z nevýrazného káčátka vyloupne krásná labuť. Belly je k údivu všech najednou krásná mladá dívka. Jenže v toto báječné a zároveň hrozné léto se změní i všechno ostatní. Vlastně se promění Bellin celý život. K lepšímu i k tomu horšímu…

BOOK TRAILER


Může obsahovat spoiler!!!

Belly, matka a její brácha Steven jezdí každé léto do letního domu u pláže, který patří matčině nejlepší přítelkyně Susanna. S nimi tam jsou i Konrád a Jeremiáš. Pro Belly bylo každé léto skoro stejné, až letos všechno změnilo. Steven odjel, Konrád se změnil a Jeremiáš byl pořád takový jaký je, akorát byl starší a Belly.. ta se zamilovala do Camena. Byla tohle láska a nebo s ním byla jenom proto, aby zapomněla na Konráda??


Proč jsem si tuhle knížku chtěla přečíst? 
Chtěla jsem na léto něco lehčího, ale ke knížce jsem se dostala až teď na konci léta/prázdnin. Věděla jsem, že to bude, že to bude takový románek, ale mě to nijak nevadilo, takovýhle typ knížek mám ráda, ale nemůžu je číst pořád :).

Prostředí
Krása. krása, krása.. :D. Kdo by nechtěl strávit léto na pláži. Dům na pláži byl a je pořád můj sen. Začínám pochybovat, že by se mi něco takového splnilo. Prostředí, které autorka vymyslela bylo pro mě překvapení, i když jsem tušila trošku jak se celý příběh bude odehrávat, takže prostředí hodnotím hodně kladně. 


O knížce jsem moc netušila co si o ní mám myslet. Věděla jsem, že to bude nějaký letní
románek, ale i tak jsem nevěděla jak se příběh rozvine. Celá knížka se mi líbila, akorát mi
to přišlo všechno nějak zrychlené, možná to někomu ale nepřijde. Byla čtivá, ale nemůžu říct, že by byla knížka napínavá nebo akční, to jsem od ní nečekala a ostatní taky od toho tohle čekat nemůžou.

Příběh se odehrává, kdy bylo Belly šestnáct let, ale občas skočí knížka do minulosti. Když bylo Belly např. 9, 12, 14 let.. a to se mi v knížce líbilo, protože jsem se do toho takhle dozvěděla, ale bylo tam toho na mě zbytečně moc.

Postavy... hlavní postavou je Belly, a tak trochu vedlejší postavy je Jeremiáš, Konrád a
Cam. Jeremiáš jsem měla ráda celou dobu a hrozně moc bych chtěla aby se dal dohromady s Belly, tak uvidíme co přinesou další dva díly.. Konrád mi lezl na nervy a to celkem dost, byl to pro mě nevychovaný spratek.. Pořád jsem nemohla pochopit, proč byla Belly do něj pořád zamilovaná a dokonce mu to ke konci knihy sama řekla, on ji odmítl, ale pak se najednou dali na chvíli dohromady, to jsem fakt nepochopila a asi nikdy nepochopím. Cam začal chodit s Belly, ale ta ho pak pustila k vodě, kvůli Konrádovi a bylo mi ho sakra líto. Belly jsem až tak nemusela, užila si s Camenem a pak ho odkopla a to všechno kvůli Konrádovi, fakt tohle nechápu :). I když je pravda, že by jim  to spolu asi nevyšlo, ale i tak mohla mu zavolat :D.

Konec knihy mě trošičku rosekal, jeden z důvodu je vztah mezi Konrádem a Belly a druhej důvod nechci na spoilerovat a sama celkem nechápu proč jsem z toho byla tolik překvapená.

Něco k obálkam..
České obálky se mi líbí, ale originální jsou pro mě lepší... Jinak celkově si myslím, že se obálky povedli.

Originální

Česká
Francouzská

Španělská

Švédská
Slovo závěrem...
Knížka rozhodně stojí za přečtení, i když si někdo může myslet, že žádný letní románek není nic pro něj. Myslím, že tohle stojí za přečtení, hlavně v létě!! Já jsem to četla když nebylo moc pěkně a bylo to snad ještě lepší :D. DOPORUČUJU!!!

Hodnocení obálky



Moje hodnocení



Hodnocení v procentech

80 %

4 komentáře:

  1. Naše obálka se mi líbí nejvíc. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Najviac sa mi páči francúzska a švédska obálka. Ale čisto podľa obálky som čakala iný príbeh, než si načrtla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo to jsou pěkné obálky a popravdě jsem taky čekala něco jinýho, ale i tak se mi to líbilo :)

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)