čtvrtek 11. září 2014

Hon - Recenze


Kniha: Hon
Díl v sérii: 1
Série: Hon
Autor: Andrew Fukuda
Počet stran: 304
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi?
Pravidla jsou jasná: nesmát se, nepotit se, neupozorňovat na sebe. A hlavně – nezamilovat se do jedné z nich!
Gen se liší od všech ostatních. Nedokáže běžet rychlostí blesku, sluneční světlo ho nezabije a nemá neukojitelnou touhu po krvi. Není upír, je člověk. Je vybrán, aby se zúčastnil honu na poslední lidi. Jeho pečlivě utajovaný život se hroutí. Skupina bezcitných lovců začíná tušit, že s ním není něco v pořádku. Seznámení s dívkou v něm probudí city, které do té doby neznal.
Gen našel něco a někoho, za co má cenu bojovat, a jeho potřeba přežít ve světě plném nemilosrdných dravců je stále silnější...


Něco o autorovi:
Narodil se v Manhattnu a byl vychován v Hong Kongu. Poté co získal bakalářský titul z historie na Cornellově univerzitě, Fukada začal pracovat v Manhattonském "čínském městečku" spolu s dalšími imigranty. Tato zkušenost vedla k napsání Crossing, jeho debutu který byl vybrán ALA Booklist jako Top 10 First Novel a Top 10 Crime Novel v roce 2010. Jeho druhá kniha Hon, první kniha v nové sérii, byla koupena St. Martin's Press a vydaná v květnu 2012. Předtím než se Fukada stal autorem na plný úvazek, byl sedm let prokurátorem. Momentálně se svojí rodinou žije na Long Islandu.


Z knihy jsem měla ze začátku trochu obavy, protože na knihu byly dost odlišné názory a bála jsem se, že budu zklamaná jako někteří bohužel byly.  Obavy byly zbytečné, protože 
rozhodně jsem nebyla zklamaná a kniha samotná se mi moc líbila. 
Kniha má originální nápad a díky němu mě to především zaujalo. Líbí se mi, že je to tak trochu jiná upířina než se kterými jsem se doposud setkala, ale pro mě to není bohužel ta nejlepší se kterou jsem se setkala.


Začátek se může zdát asi pro každého i celkem nudný, i když i tak je to aspoň velmi čtivé. V prvni části se vlastně seznamuje s celým příběh a prostředím a aspoň tak lépe pochopíme nový svět. Druhá část už je více zaměřena na akci a napětí a tahle část byla skvělá. Především na konci se pořád něco dělo a doufám, že druhý díl bude ještě více nabitý akčnosti a doufám, že to bude ještě lepší.

Autorův styl mi hodně sedl. Kniha byla čtivá od začátku dokonce a ani chvilku. U každé knihy mám ráda když stránky utíkají a na plno vás pohltí a zde se mi to stalo a už jen proto si mě autor získal.

Jediná věc která mě na knize asi trochu vadila byla menší předvídatelnost jedné věci. Od začátku jsem totiž měla tušení, že to tak určitě bude a ono se to pak stalo. Kdybych to nevěděla měla bych třeba aspoň nějaké to překvapení.

Jinak jak jsem již říkala závěr byl skvělý a jsem s ním spokojená. Opravdu jsem co nás čeká ve dvojce a mám v plánu si do něj pustit brzo potom co vyjde. Tuhle knihu vám tedy můžu jenom doporučit!! Ale nemusí sednou úplně každýmu.

Obálky
Anglická
Anglická 2
Španělská

Hodnocení obálky

Moje hodnocení

Hodnocení v procentech
88 %

Tímto bych chtěla mockrát poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat ZDE.

5 komentářů:

  1. Podobne ako ty, aj ja som čítala všelijaké recenzie. Niektoré knihy zniesli pod čiernu zem, iné boli pochvalné. Knižku som ešte nečítala, no chystám sa a myslím si, že prísť s novým nápadom upírov je skvelé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano myslím si taky že nápad to byl skvělý a proto se mi i kniha vcelku líbila a moc se těším na pokračování :).

      Vymazat
  2. Není to nejlepší kniha. Námět je dobrý, ale přijde mi absurdní, aby ho už dávno neodhalily a podobně. Podle mě už by byl dávno mrtvý a ani by mi to nevadilo :D Ale na další díl jsem zvědavá, hlavně kvůli tomu, co autor vymyslí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně to rozhodně není. V realitě by to bylo absurdní, ale protože to je knížka, tak proto to třeba autor chtěl udělat trochu víc zajímavější. Jo taky jsem na další díl moc zvědavá. :)

      Vymazat
  3. Moc bych si ji chtěla přečíst, zatím ji ale nemůžu nikde sehnat:/.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)