pátek 23. srpna 2013

Nový měsíc - Recenze


Kniha: Nový měsíc
Díl v sérii: 2
Série: Stmívání
Autorka: Stephenie Meyer
Počet stran: 464
Nakladatelství: Egmont
Anotace: Isabella Swan se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo - až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její život vzhůru nohama. Do Isabellina příjezdu Edward úspěšně tajil před obyvateli městečka svou upírskou osobnost.
Zamilovat se do upíra je však daleko nebezpečnější, než si Bella dovede představit. Edward už Bellu zachránil ze spárů zla, ale nyní, když jejich vztah ohrožuje vše, co je jim drahé, oba zjišťují, že potíže teprve začínají.

Něco o autorce:
Stephenie Meyer se narodila v USA 23. prosince 1973. Vyrůstala v Phoenixu v Arizoně (který také užila ve svých knihách) se svými pěti sourozenci a nadále v Phoenixu žije. 
Vystudovala Brigham Young University, je šťastně vdaná a má tři syny (Gabo, Seth a Eli). Sama psala během normálního života matky třech ani ne desetiletých kluků, a přesto (nebo proto) jsou její knihy skvělé. K první knize Stmívání získala inspiraci ze snu. Píše při poslechu hudby, nejvíce jí inspiruje skupina Muse.
Půlnoční slunce (Midnight sun) - Stephenie napsala ještě poslední díl k Twilight serii, ale ještě před dokončením se její dílo objevilo na internetu. Meyerová tedy odložila psaní na neurčito, protože jí velice mrzelo, jak bylo její dílo zneužito. MS by ale měl být stejný příběh jako první díl Stmívání, ale z pohledu upíra Edwarda Cullena.

BOOK TRAILER 


Může obsahovat spoiler!!!

Stmívání pokračuje dalším dílem Nový měsíc. Bella slaví osmnácté narozeniny společně s Edwardem a jeho rodinou. Bella se ale řízne o papír a málem se stalo to co se stát nikdy nemělo. Poté co se to stalo Edward Bellu opustí i jeho rodina. Bella je z toho zdrcena a uzavře se do sebe. Postupem času se spřátelí s Jacebem - rodinným přítelem, a Bella později zjistí že je vlkodlak. Také zjistí že se do ní Jacob zamiloval a sama neví jak na to má reagovat. Má zůstat z Jacobem nebo ne? Potká ještě někdy Edwarda nebo ji doopravdy navždy opustil?



Proč jsem si tuhle knížku chtěla přečíst?
Jelikož jsem četla první díl, tak jsem si chtěla přečíst i druhý, a na knížku jsem se těšila.

Prostředí
Je celkem stejné jako v první dílu a nijak se neliší, prostředí se změní akorát na konci knížky, kde se příběh odehrává  v městečku ve státu Itálie, a bylo to super :D. Prostředí tedy hodnotím dost kladně ;).


No no.. Příběh pokračuje a já jsem se na druhý díl těšila ještě víc než na první. No a
musím říct, že mě knížka spíše zklamala, prostě se mi to tolik nelíbilo jako první díl, ale podařilo se mi knížku přečíst dřív než první díl, celkem divný co?? No pravda je v tom já jsem ten jeden den moc nečetla takže to pak vychází nastejno :D.

Byla čtivá, pak i celkem napínavá (ale ono u téhle série je těžký aby bylo něco pro mě napínavého když jsem
to viděla jako film :D), ale proč se mi tato knížka tolik nelíbila? Protože u mě byl problém v hlavních postavách tohoto dílu!! Byla to Bella a pak si myslím i Jacob, Edward se tu moc neobjevoval. A bohužel mě ani jedna postava nijak nesedla. Bella mě štvalauž v prvním díle, a tady to bylo snad ještě horší a Jacob.. no popravdě netuším co mě na něm tolik vadí, ale.. no já nevím prostě bych si s ním nerozuměla. Proto jsem ráda že se vrátil Edward :DD, aspoň nějaká radost byla. Knížku se nechystám číst znova :).

Stejně jako u jedničky mi to přišlo až zbytečně moc tlustá knížka a kdyby to bylo kratší, bylo by to určitě lepší, kniha se takhle táhla a pro mě tam docela dost zbytečností které bych klidně vynechala :D.

Něco k obálkám..
No zas jsou celkem podobné :)), mimochodem naše česká se mi líbí asi nejvíc :)). A obálky se nijak neliší :).

Originální

Originální (Filmová obálka)

Česká

Česká (2. vydání)

Německá

Slovo závěrem...
Tuhle knížku už nemůže tolik doporučit jako první díl, ale určitě si ji aspoň jednou přečtěte a docela dost se těším na další díl ;). A protože se mi knížka tolik nelíbila jsem ji dala trošičku silnější tři hvězdičky ;).


Hodnocení obálky



Moje hodnocení



Hodnocení v procentech

50 %

2 komentáře:

  1. Jsi teda rychle přečetla.. :))) Jak už jsem psala, tuto sérii mám doma skoro 2 roky.. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)