neděle 4. srpna 2013

Co jsem přečetla v měsíci Červenec (2013)?


V tomto měsíci jsem přečetla 11 knih, celkem 3744 stran. Co víc si jen přát, než přečíst tolik knih :). Mám z toho radost ;).

Co jsem přečetla:

Rozum a cit (Jane Austen)
26. června - 4. července 
Kniha se mi překvapivě líbila, pro mě to byla taková oddychovka + klasika, líbila se mi a jsem z knihou spokojená :). Od této autorky si určitě ještě něco přečtu :). 
Moje Hodnocení: *****


Malé ženy (Louisa May Alcottová)
4. července - 8. července
O téhle knížce jsem nevěděla co si mám o ní myslet :). Líbila se mi i když tam bylo možná víc romantiky (mě to tolik nevadilo). Na knížce se mi líbilo, že ty ženy postupem v knížce stárly.. a naplňovaly své životy :)). Film jsem podle této knižní předlohy viděla a musím říct že mě celkem zklamal :/ :) 
Moje Hodnocení: *****/ RECENZE


Anatomie duchů (Andrew Taylor)
9. července - 12. července
Tuhle knížku jsem si chtěla přečíst jenom proto, protože v názvu se mluví o duchách, přitom v knize moc nejsou, myslím že je to škoda, ale jinak knížka se mi prostředím líbila moc. Příběh se odehrával v 18. století v Anglii. Anglická historie mě baví víc a víc ;)). Od tohoto autora si rádu i další knížky (např. Malý Američan).
Moje Hodnocení: ****/ miniRECENZE


Divergence (Veronica Roth)
12. července - 14. července
Tuhle knížku jsem si zamilovala okamžitě, co jsem ji dočetla. Já prostě dystopie miluju :DDD. Kdo tuhle knihu nečetl, ať to napraví, protože tahle kniha rozhodně stojí za to :)).
Moje Hodnocení: *****/ RECENZE


Sejdeme se v nebi (Šarká Junková)
15. července
Od téhle knížky jsem nečekala nic extra, ale mě se líbila a málem mě tím koncem i rozplakala :). Krásný dojemný příběh (stručně řečeno :D).
Moje Hodnocení: ****


Radleyovi: Upíři odvedle (Matt Haig)
16. července - 17. července
Zase upíři :). Jsou všude kolem nás (myslím v knížkách). Sice jsem podle názvu poznala že v knížce půjde o upíry, i tak se mi knížka líbila. Na knížce se mi nejvíc líbilo to že se příběh odehrával pouze 4 dny, a tím líp knihu poznáte :). 
Moje Hodnocení: ****


Drakie (Sophie Jordan)
17. července - 19. července
Kniha sice nebyla nic extra, tím myslím že se tam skoro nic nestalo, ale i tak mě se kniha líbila moc :). Četla se lehce, děj plynul až jsem byla u konce a sama sobě jsem si říkala To už je konce?? Už abych četla druhý díl :).
Moje Hodnocení: *****/ RECENZE


Nádherné bytosti (Kami Garciová, Margaret Stohlová)
19. července - 24.července
Kniha mě zklamala :/. Nevím ten náměť mě nesedl, jinak kniha byla celkem čtivá, a docela jsem ráda že to mám za sebou. I když si chci přečíst aspoň druhý díl, protože kniha mi přišla celkem uzavřená a proto mě zajímá co se bude dít dál ;).
Moje Hodnocení: ***/ RECENZE


Pod nekonečnou oblohou (Veronica Rossi)
24. července - 27. července
Další super dystopie, mohla bych je číst pořád :)). Je vidět že tohle téma mě baví :). Zpět ke knize, nevěděla jsem co si mám od ní myslet, protože jak jsem tak četla recenze a komentáře byly takové smíšené :). Ze začátku jsem z toho byla celkem zmatená a vůbec jsem nechápala a co jde v knize, ale já jsem se do toho dostala rychle a už se to četlo jako po másle :D. 
Moje Hodnocení: *****/ RECENZE


Cesta věčnou nocí (Veronica Rossi)
28. července
Na tuhle knížku jsem naštvaná a víte proč? Protože je to jenom první část a to mě na knize strašně štve. Jinak kniha byla něco podobného jako první, ale konec byl pro mě strašně otevřený, nejradši bych si přečetla originál, ale na tuhle knihu v originále bych si natroufla, hodně slovům bych asi nerozuměla :). Taky vadí že změnily obálky, originální je mnohem lepší :)).
Moje Hodnocení: ****


Výjimečná (Kristin Cashore)
29. července - 31. července
Moc pěkná kniha, příběh který autorka napsala se mi moc líbil a to prostředí, co víc si přát :). Knihu mi prostředím hodně připomínalo knihu Únos čtvrté princezny (tuhle knihu Doporučuju). Jinak mi kniha občas přišla celkem zdlouhavá a občas mi přišla nudná, ale i tak se mi líbila :). Konec mi přišel celkem uzavřený, takže se na další díl zatím nechystám :).
Moje Hodnocení: ****

3 komentáře:

  1. Klobouk dolů. Přečetla jsi toho opravdu hodně.. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Výnimočná má volné pokračovanie s inými postavami, takže ak ti sadol štýl autorky, tak sa kludne pusti do Ohnivej, ja túto sériu milujem 8)
    Pod nekonečnou oblohou sa mi veľmi lúbilo a moc sa teším na 2ku 8)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)