úterý 27. srpna 2013

Rezistence - Recenze


Kniha: Rezistence 
Díl v sérii: 2
Série: Divergence
Autorka: Veronica Roth
Počet stran: 368 stran
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Měl to být pro Tris šťastný a slavnostní den, ale všechno dopadlo úplně jinak. Po krvavé tragédii mezi frakcemi vzrůstají konflikty a nad společností se vznáší válka. Tris se musela rozhodnout
už jednou – a teď ji čeká další volba. Dřívější rozhodnutí, obavy, zármutek i provinilost, to vše ji teď dostihlo a Tris nezbývá než bez výhrad přijmout svou Divergentní identitu. Dokáže se ale
vyrovnat se vším, co to znamená? 

Něco o autorce: 
Veronica se narodila a bydlí v Chicagu. Psaní se věnuje již od svých dvanácti. Studovala tvůrčí psaní na Northwestern University a nyní pracuje na plný úvazek jako spisovatelka. Jak sama o sobě ráda tvrdí, je šest stop vysoký sci-fi nerd, který oblečený ve svém oblíbeném pyžamu projíždí ve volném čase dlouhé hodiny Wikipedii a který má neskutečné množství různých fobií. 

Děj své prvotiny Divergence, jež je zároveň počátečním dílem stejnojmenné trilogie, umístila do Chicaga, které tak dobře zná a miluje. Už její první kniha zaznamenala velký úspěch, když ji prestižní deník The New York Times zařadil na šesté místo v seznamu bestselerů.

BOOK TRAILER


Může obsahovat spoiler!!!

Neohroženost a Odevzdanost padla. Neohrožení se rozdělilo mezi zrádce (kteří se přidaly k Sečtělým) a odpadlíky a mezi nimi je Tris i Tobias a další z Neohroženosti a Odevzdanosti.. Snaží se ukrýt kde to jenom jde a snaží se zničit Sečtělost. Podaří se jim to? A nebo bude válka pokračovat? Jak tohle může jenom dopadnout...


Proč jsem si knížku chtěla přečíst? 
Kdo by si nechtěl přečíst pokračování :) této skvělé dystopie. Já jsem si to prostě nemohla nechat ujít a byla jsem hrozně zvědavá jak to všechno bude pokračovat.
Prostředí
No.. nemám slov. Miluju prostředí v dystopických příbězích, protože je to něco jiného než čtu normálně :). Líbí se mi jak se vždycky ponořím do příběhu a představuju si to :)), ale ve skutečnosti když natočí film tak to z mou představivostí nemá nic společnýho, hodně se liší. 


Hodně lidí (ne všichni!) co jsem slyšela tak si myslí, že druhý díl je horší než první díl, no já si to rozhodně nemyslím, i když je pravda, že se celkem od prvního dílu liší a jednička se mi líbí víc, ale dvojka není vůbec špatná!!!

Takhle napínavou knížku jsem nečetla už hodně dlouho. Celou knížku jsem málem
nedýchala, protože jak tohle všechno může skončit. Z koncem jsem byla celkem spokojená, jenom jsem nevěděla co si mám o tom sakra myslet. Byla jsem totiž celkem dost překvapená a myslela jsem si, že to co se objevilo ve dvojce se objeví až ve trojce, bohužel to tak nebylo a jsem strašně zvědavá co se bude dít ve třetím díle. Pár věcí mě napadá, protože byl otevřený (což mě štve :D), ale i tak skoro vůbec netuším co by se tam mohlo dít, holt budu si muset počkat a nejspíš nejsem sama. 
Taky se tolik těšíte na třetí díl jako já?

Postavy.... Pro mě se hlavní postavy docela dost změnily (někomu to možná ale nepřijde).
Tobias mi přišel takový.. jak to říct.. prostě nebyl tolik v pohodě jako v prvním díle, ale možná to bylo tím co se stalo a choval se někdy poněkud zvláštně, hlavně k Tris, ale ta si podle mě za to mohla sama. Tris mi přišla hrozně ufňukaná a vůbec se nechovala jako Neohrožená, nejradši bych ji nakopala zadek :-), když jsem knížku pomalu dočítala, tak jsem ji začala celkem chápat proč se tak chovala, doufám jenom že ve trojce se zase změní k normálu, protože i tak mě to štve. Celkem jsem si i myslela, že vztah mezi Tobiasem a Tris skončí, protože mi chvílemi přišlo, že se skoro nenávidí :). Co si myslíte vy? :).

Celá knížka byla čtivá a plná akce a takovou knížku jsem potřebovala, protože pár knížek co jsem četla předtím byly celkem o ničem (nebo spíše že tam nebyla skoro žádná akce) teda mě to tak přišlo, ale nebyly vůbec špatné..

Víte co bylo nejhorší?? Zase jsme brečela :D. Já to prostě neumím zastavit, a ještě horší je že já brečím i u postavy, která se v knížce ani neobjevila a mamka mě ještě dorazí tím - VŽDYŤ JE TO JENOM KNÍŽKA, tohle slovo úplně nesnáším :). Asi si to moc beru no.. zbytečně moc to žeru :), neznáte někdo na to nějakou radu?? :) Celkem by se mi hodila :).

Něco k obálkám
Originál se od naší obálky neliší za což jsem ráda, protože obálka se mi líbí moc, je to něco jiného :)). Jiné státy mají i jiné obálky, ale jsou velmi podobné.

Originální

Česká
Německá

Italská

Slovo závěrem...
Úžasná dystopie, úžasný druhý díl, knížku si na 100% přečtu znovu, sice se mi líbil první díl o trošičku víc, ale to neznamená, že tenhle díl je hroznej, nebyl špatný :).. Kdo má rád dystopie, napínavost a akčnost můžu jenom DOPORUČIT!! Tohle si prostě musíte přečíst!


Hodnocení obálky


Moje hodnocení


Hodnocení v procentech

98 %

6 komentářů:

  1. Já si chci přečíst oba díly :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se první díl líbil prostě víc. Druhý nebyl špatný, ale něco mu zkrátka chybělo. Hodně mě zarazila smrt jedné nejmenované postavy :D a taky konec. Něco takového jsem nečekala...
    PS: Taky se nemůžeš dočkat filmu? :))

    OdpovědětVymazat
  3. Jo jo máš pravdu něco tomu chybělo, ale i tak jsem tomu musela dát pět hvězdiček, a ta smrt nejmenované postavy možná tuším koho myslíš, ale jistá si tím tolik nejsem, napadají mě dvě postavy a u těch jsem byla překvapená u obouch a ten konec ten mě rosekal :D, já to taky nečekala :). Nemůžu se dočkat filmu, trailer jsem viděla snad už 10x (jsem blázen já vím) a bojím se abych pak nebyla zklamaná a jak tak koukám ty se taky nemůžeš dočkat, co?? :)

    OdpovědětVymazat
  4. První díl byl skvělý, druhý trochu zklamal, ale Čtyřka patří mezi mé velmi oblíbené hrdiny. Tris bych taky nakopala zadek, kéž by letěla hodně moc daleko! :oD Konec byl..zajímavý, 3. dílu se nemůžu dočkat. A ano, tohle bude jeden z filmů, pro které jsem ochotna obětovat penízky a jít na něj do kina. Doufám, že seženu nějakého parťáka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Filmu se též nemůžu dočkat, jinak do toho kina bych šla klidně s tebou!! :DDD

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)