sobota 31. května 2014

Add Yours - Květen


Tuto knižní řetězovku vymyslela Judit
Více informací ZDE. A do květnové části se můžete zapojit ZDE.

Jak jsem pročítala otázky už, tak jsem zjistila, že se nespíš budu trochu opakovat z minulých otázek, ale snad to tolik nebude vadit a hlavně jsou některé otázky ne úplně lehké, takže jsem někde neodpověděla úplně přesně. 

Který autor píše cliffhangery tak, že si pak jdu trhat vlasy?
Tak u mě je to jednoznačně  ze všech nejvíc autorka Richelle Mead :), kterou budu asi
zmiňovat často. Její konce mě dostávali a nejvíc mě dostal konec třetího dílu Vampýrské akademie - Stínem políbená. Ještě, že jsem u sebe měla další díl, jinak bych se asi zbláznila, hned jsem musela vědět jak to bude pokračovat a nechápu jak třeba u nějaké jiné knihy, u kterého třeba vyjde pokračování až za dlouho, může nechat autor/ka otevřený konec. Určitě nám to prostě musejí dělat naschvál :D.

Který autor by mohl vydávat knihy častěji?
Nevěděla jsem vůbec koho vybrat a nevím jestli úplně dobře zodpovím na otázku, ale vybrala jsem autorka Emmy Laybourne. Jí teď myslím v originále vyšel třetí díl Monumentu 14 a já bych si strašně chtěla přečíst od této autorky další jiné knihy a proto doufám, že bude psát dál a její knihy budou vycházet i u nás. 

Kniha, kterou každý vychvaluje, ale já vůbec nechápu proč.

Tak tohle já těžký pro mě. Já si skoro vždycky vyberu knihu
která se líbí mě i ostatním :). Přemýšlela jsem jaká kniha by to mohla být a jednu jsem našla, ale řekla bych, že i zde neodpovím možná úplně přesně na otázku. Je to knížka Cinder a tahle série se líbí hodně lidem, jenže já jsem s prvním dílem nemohla dojít ani k polovině, protože mě knížka vůbec nebavila. Ale rozhodla jsem se, že dám této sérii ještě šanci, protože vím, že jsem si Cinder půjčila v knihovně když jsem byla mladší a ještě tolik nečetla jako teď. Takže uvidím jaká na ní budu mít názor a třeba se stane ještě mojí oblíbenou.

Kniha, která je v mé knihovně nejcennějším úlovkem.


Tak tady jsem to pro mě asi série Mayské proroctví. Obě knížky jsem vyhrála u Monči z blogu Život s knihami a mám je podepsané od samotné autorky. Knížky jsem již četla a popravdě jsem od nich čekala trochu víc, ale není to špatná série.



Postava, která by si zasloužila vlastní knihu.
Neměla jsem tušení koho vybrat, protože jsem nad tím ani nikdy nějak nepřemýšlela. Nevím sice jestli by si ji zasloužil, ale já jsem si vybrala Iana z knihy Hostitel. Hrozně by si mi kniha o něm líbila a klidně si myslím, že by něco takového mohla Stephenie Meyer napsat někdy. :)


Postava, kterou z celé duše nesnáším.
Koho nesnáším? Tak těch bych se našlo určitě víc, ale jelikož momentálně čtu sérii Divergence, tak jsem si hned vzpomněla na Erica, který mi leze na nervy a vážně ho nemám ráda. Nebo bych mohla taky uvést Jeanine, která je snad ještě horší. Kdo četl tuto sérii tak asi ví proč ji nemám tak moc ráda. 




Hrdina, který si může dovolit být nedokonalý.

Ty otázky jak tak koukám jsou pro mě horší a horší :D. Netušila jsem
koho vybrat, rozhodla jsem se ale pro Siriuse Blacka. Myslím si, že ten si to rozhodně může dovolit a je to pro mě jedna z neoblíbenějších postav vůbec.




Hrdinka, kterou obdivuji.
Rozhodně jich obdivuji víc než jednu. A na jako první jsem si vzpomněla na June z knihy Legenda. Obdivuji za to co udělala, i když to pro ní nemohla být vůbec lehké. Zatím jsem taky četla zatím jenom první díl, takže třeba může ještě mile překvapit nebo mě může taky zklamat, prvním díle jsem si ji totiž i celkem oblíbila. 


Nejlepší vedlejší knižní pár.
Trochu jsem si to upravila a vybrala jsem Maddie a Bradena z knihy
Hrej tajně. Snad nevadí že jsem vybrala přímo tyhle dva, ale přeci jen v druhém díle hrají už vedlejší postavy tak proč je nevybrat a oni jsou tak skvělí. :D


HOT TOPIC: Videorecenze nebo klasická recenze? Kterou z nich si přečtu/zhlédnu raději?
Mám radši klasické recenze, protože videorecenze by měl dělat jenom ten kdo to aspoň trochu umí. Chápu když začátky nejdou každý se to musí nějak naučit, ale prostě přijdou mi takové spíše nic moc a ráda koukám hlavně od Rodaw, která je umí dělat skvělé a sleduju je strašně ráda. Jinak je spíše čtu a především na knihy které jsem již sama už četla a zajímá mě jaký jiný bloger měl na knihu názor. Jestli spíše kladný nebo záporný.

Otázka na tělo: Já a spoilery - používám je ve svých recenzí? Čtu je někdy nebo se jim vyhýbám jako bacil v lékarně?
Tak já se snažím je ve svých recenzí nepoužívat, ale zatím v nich nejsem tolik dobrá, takže je možné že se tam někdy vyskytnout můžou, ale i tak doufám, že jich tam je vždycky minimum. 
Jinak se je snažím nikdy ani nečíst a popravdě jsem jich tolik zatím ani nějak nepřečetla a jsem ráda, že se jim takhle úspěšně vyhýbám. Hlavně si teď hlídám abych si nepřečetla jeden velký spoiler v Alianci, někdo o tom věděl už před přečtením, ale já jsem zatím nic nepřečetla a už se těším až si knížku konečně přečtu, protože mě zajímavá co se tam vlastně stane a hlavně už se nebudu bát, že si to u někoho přečtu. 

A jsme u konce :). Zase jsem to dělala na poslední chvíli a snad to udělám příští měsíc dříve, akorát pak nestíhám :D a jsem ráda, že jsem to stihla, už jsem se totiž bála že to nestihnu.

6 komentářů:

  1. pěkně jsem si početla :-) na Cinder se teprve chystám, už jsem si ji z knihovny skoro odnesla, ale nakonec dostaly přednost jiné knihy. June je taky skvělá a myslím, že si ji s dalšími díly jedině oblíbíš ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda :). Sama jsem na Cinder zvědavá a podle mě to vůbec nejsou vůbec špatné knihy, jen možná mě jako jednu z mála to třeba ani nechytne podruhé. To jsem jedině ráda, nerada bych si o ní myslela právě opak :)).

      Vymazat
  2. Pěkné, i když já Jeanine z Divergence zbožňuju! Už jen proto, že je taková, jaká je. A Eric mi moc nevadí. Většinou nenávidím ty moc hodný a dokonalý lidi. A s Ianem naprosto souhlasím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :), No já nemám ráda ani jednoho, i když je pravda že bez nich by knížka nebyla ono. Tak to koukám máme obráceně :DD.
      Jo? Tak to jsem ráda že souhlasíš :)).

      Vymazat
  3. Pěkné odpovědi :)) Na Cinder se chystám , ale netuším jestli mě to bude bavit :D Sirius Black je jedna z mojich nejoblíbenějších postav :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :). Třeba jo :D, určitě to zkus :). Moje taky, on je prostě skvělý :D.

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)