sobota 2. srpna 2014

On my wishlist (46)


Meme pořádá Book Chick City.

Cílem meme je každou sobotu (nebo alespoň nějakou sobotu) ukázat knihu/y, které bychom si přáli mít. Můžou to být knihy staré, nové nebo i ty které ještě nevyšly.


Mackenzie Bishopová vede dvojí život. Není pouze normální studentkou střední školy, ale také Správkyní v Archivu, v tajuplném místě, kam odcházejí spát Historie zemřelých lidí. Mac nastoupí na Hydeskou střední a snaží se dostat svůj život do tak normálních kolejí, jak je to jen možné po tom, co se v Archivu stalo přes léto. Ale nějak se jí to nedaří. Pronásledují ji zlé sny. Mac ví, že minulost je minulost a že jí už nemůže ublížit, ale vše se zdá tak skutečné. A když se noční můry začnou vkrádat do její mysli i ve dne, začne se obávat, jestli je doopravdy v bezpečí… Mezitím se v jejím okolí ztrácejí beze stopy lidé a jediné, co je spojuje, je to, že naposledy viděli Mackenzie.

Kdo za tím vším stojí? A jakou roli v tom hraje Archiv? Mac se to pokusí zjistit, ale riskuje u toho své Správcovství, vymazání vzpomínek, a dokonce i svůj život.

Všechno se změní...
Když se Thomas probudí ve výtahu, nepamatuje si nic než své křestní jméno. Nemá žádné vzpomínky na rodiče ani na domov a netuší, jak se dostal tam, kde je. Jeho paměť je prázdná.
Není však sám. Když se výtah otevře, Thomas zjistí, že má kolem sebe chlapce, kteří ho uvítají na Place, širokém prostranství uzavřeném vysokými kamennými zdmi.
Placeři, jak si jeho obyvatelé říkají, nevědí, proč nebo jak se tam ocitli. Kam jejich paměť sahá, vědí jen to, že každý den se otevřou kamenné brány do labyrintu, jenž je obklopuje. A stejně tak se každou noc pevně zavřou. Jednou za měsíc přiveze výtah nového chlapce. A nikdo nechce zůstat v labyrintu po setmění.
Thomasův příchod Placeři očekávali. Ale další den se objeví dívka - vůbec první, která na Plac dorazila. A ještě překvapivější je zpráva, kterou jim doručí. Placeři byli vždy přesvědčení, že když se jim podaří labyrint kolem Placu vyřešit, najdou cestu domů... ať je to kdekoli. Ale čím dál víc se zdá, že Labyrint řešení nemá.
Dívčin příchod nevysvětlitelně způsobí, že si Thomas začně připadat jiný. Něco mu říká, že by mohl znát některé odpovědi - kdyby našel způsob, jak se dostat k temným tajemstvím uzamčeným v jeho mysli.

12 komentářů:

  1. Obě bych si také chtěla koupit. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě jsem nečetla archiv, takže ten první román v plánu nemám. Ale na Labyrint už se šíleně moc těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Archiv si ale určitě přečti, je to skvělá kniha :.
      To i já se moc těším :)).

      Vymazat
  3. Labyrint si plánuju přečíst :))

    OdpovědětVymazat
  4. Labyrint si chci taky přečíst, už jen kvůli tomu filmu na který chci jít. A Dveře si asi nepřečtu. Ale ještě nevím, možná si ten první díl seženu no.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Labyrint se taky moc těším :). Archiv si přečti, myslím že by se ti to mohlo líbit a je to skvělá kniha :)).

      Vymazat
  5. Kniha Dveře do prázdnoty má nádhernou obálkou! Na Labyrint se moc těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, ta obálka se mi taky strašně líbí :).
      To já taky :).

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)