neděle 31. srpna 2014

Add Yours - Srpen


Knižní řetezovku vymyslela Judit.
Více informací ZDE. A do srpnové části se můžete zapojit ZDE.


Autor/ka s úžasným smyslem pro humor.

Tak tady jsem si stoprocentě jistá Kateřinou Petrusovou. U každé její knihy jsem se smála a je to vážně skvělá spisovatelka. Střašně se těším na Pekáč buchet a doufám, že se zas pořádně zasměju. Její knihy opravdu nemají chybu. A kdo četl její knihy asi moc dobře ví o čem mluvím :).
Autor/ka, který/á si to u mě pořádně pohnojil/a.
U téhle otázky jsem se musela více zamyslet a popravdě nikdo takový se nenašel. Za sebe bych mohla třeba vybrat např. Veronicu Roth, Suzanne Collins, ale u obou to bylo nebylo zas tak strašné. Rozhodla jsem se tedy vybrat autorka, která asi není u nás moc známá a tou je Rachel Ward, u které u nás vyšla série Čísla. Nechci spoilerovat, ale to co udělala na konci prvního dílu mě strašně naštvalo a nepochopila jsem ani proč to udělala, já jsem s tím akorát prostě musela smířit. A jinak pokud jste její knížky načetli tak vám je můžu doporučit!! :)

Kniha, kterou jsem četla na veřejnosti... a byl to pěkně blbý nápad. 
Na tuhle otázku se mi špatně odpovídá, protože na veřejnosti nečtu. Čtu převážně doma a jinde na to nemám moc čas. Přemýšlela jsem, ale žádná kniha mě nenapadla.

Kniha, díky které bylo moje dětství o něco hezčí.
Jako menší jsem moc nečetla, ale moc dobře si vzpomínám na dvě knihy, které se mi strašně líbily a jsou od autorky Petry Braunové. Těmi knihy jsou Neuvěřitelné září a Ztraceni v čase. Obě knihy mám v plánu si přečíst někdy znovu, především Neuvěřitelné září, protože to je moje taková dětská srdcovka.
Hrdina, kterého každý miluje... kromě mě.
Pro mě jsou tyhle otázky fakt těžký, protože jsem vážně nikoho takového nemohla najít a pak mi to cvaklo a hned si na jedno vzpomněla, vybrala jsem tedy Damona z Upířích deníků. Sice jsem nečetla knížky a četla jsem jenom první díl Stefanových deníků, ale i tak doufám, že to nebude vadit. Nikomu neberu, že se mu líbí, ale já popravdě nechápu co na něm všichni vidí. Já mám mnohem radši Stefana, ale tak chápu, že ne každému se musí líbit to samé.

Hrdinka, která je mi podobná (které bych se chtěla podobat).
Tady je u mě jednoznačná odpověď a tou hrdinkou je Taťána z Měděného jezdce. S ní jsem si trochu podobná a zároveň bych se jí chtěla i podobat více. Hodně jsem s ní soucítila a líbilo se mi na ní strašně moc jak pomáhala druhým. Podobat bych se s ní chtěla především proto, protože byla odvažná a silná a takovou povahu jakou měla ona, bych chtěla mít taky, i když je pravda, že bych nechtěla být naivní jako byla ona zpočátku.

Postava, která si mě získala víc než hlavní hrdinové.
Někdo takový by se nespíš určitě našel, ale momentálně si vůbec nemůžu na nikoho vzpomenout. Napadla mě jenom Melanie z knihy Hostitel, ale ta si myslím, že patří mezi té hlavní postavy.

Pár, za jehož vznik jsem se modlila celou knihu/sérii (a když na to došlo, překonalo to moje očekávání).
Možná může obsahovat spoiler!
Tady bych mohla vybrat určitě víc párů, ale co u mě předčilo to očekávání tak byl Lucas a Jacqueline z knihy Easy? a po celou dobu jsem strašně fandila až mě to nakonec překvapilo.

A určitě bych si přála a modlím se:D aby si Kylii vybrala Dereka (Údolí stínů). Zbývají mi ještě dva díly, ale fakt doufám, že nakonec zůstane s ním, jinak autorka asi budu nenavidět nebo já nevím. Série není špatná, ale četla jsem už lepší knihy.

HOT TOPIC: Jedna moje rada, kterou bych dala ostatním blogerům při psaní recenzí (z pohledu čtenáře).
Asi se možná budu opakovat, ale určitě je to abyste se vyvarovali spoilerům. Vím i u mě se stále může nějaký objevit, ale tak se snažím tomu zabránit a především si stůjte za svým názorem i když někdy negativní.

Otázka na tělo: Jak prožívám, když někdo kritizuje mou oblíbenou knihu.
Tak je to každý jeho názor a chápu, že ne každému se musí líbit ty samé knihy jako mě, takže na tuhle stranu to moc neprožívám, spíš to prostě pochopím, že ne každému se musí líbit to samé. Ale někdy mě to naštve jako např. u Divergence. Pořád čtu komentáře jak se to podobá HG a tak. Vždycky mě tohle naštve, protože to není vůbec pravda. Myslím, že to jsou dost odlišné série, každá mě něco do sebe a něco originálního a jediné co mají společné je, že to jsou dystopie. Kdyby Divergence byla napsaná dříve, tak zas HG všichni porovnávají s Divergencí a já to prostě nechápu proč se to musí pořád porovnávat. Věřím tomu, že nějaké podobnosti se najít můžou, ale nemělo by se to podle mě srovnávat.

S poslední otázkou jsem se trochu rozepsala, ale snad vám to vůbec nebude vadit :D.

Jinak doufám, že se vám můj článek bude líbit :)).

7 komentářů:

  1. Čísla som čítala a ten koniec ma tiež teda riadne nasral :D A už asi tri-štvrte roka zháňam pokračovanie :D (viem že to ani nie je o nej ale aj tak som na to zvedavá)
    Stefan je strašne presladený pajác :D Sorry ale all the way Damon is better! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten konec byl prostě strašný a přišlo mi to prostě nefér :D. Další díly si určitě přečti a sežeň ;). Druhý díl je podle mě ještě lepší :).
      No tak ať klidně je :D, ale Damona prostě nemusím :D

      Vymazat
  2. Super článok, taká príjemná oddychovka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :), jsem ráda, že se ti líbí :).

      Vymazat
  3. Co se týče Damona, tak souhlasím. U ostatních knih těžko říct, většinu jsem nečetla. Ale hezké odpovědi! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že aspoň s Damonem někdo se mnou souhlasí :D.
      Děkuju :).

      Vymazat
  4. pěkně jsem si početla :-) na Čísla jsem se chtěla taky někdy vrhnout, ale teď tedy nevím... nemám ráda špatné konce! a u prvních dílů už vůbec ne!

    OdpovědětVymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)