pondělí 11. srpna 2014

Filmová podoba týdne (8)



Toto meme vymyslel Niklaus. Jde o to každé pondělí ukázat film podle knižní předlohy.

Název filmu: Milý Johne
Režisér filmu: Lasse Hallstrom
Hrají: Channing Tatum, Amanda Seyfried, Richard Jenkins, Henry Thomas, D. J. Cotron, Scott Porter, Cullen Moss, Keith Robinson...
Podle knihy: Milý Johne - Nicholas Sparks
O čem film je: Jak už to tak bývá, na začátku jejich vztahu sehrála obrovskou roli náhoda. Bez ní by se pravděpodobně nepotkali, natolik odlišné bylo jejich zázemí. John Tyree (Channing Tatum) slouží u Zelených baretů, speciální jednotky americké armády, a do rodné Jižní Karolíny ho přivedl opušťák, během něhož si chce odpočinout od stresu z neustálé bojové pohotovosti a také strávit nějaký čas s otcem. Idealistická studentka Savannah Curtis (Amanda Seyfried) si tu pro změnu užívá prázdniny v honosném rodinném sídle. Z nesmělého oťukávání se po dvou společně strávených týdnech vyvinula láska jako trám. Ani jednoho z nich by do té doby nenapadlo, že by si na jiném člověku dokázali vypěstovat takovou závislost. Jenže dovolenka, respektive prázdniny musí jednou skončit. Vídají se jen sporadicky, po 11. září se Johnova vojenská mise na Blízkém Východě neustále prodlužuje. Dobu odloučení musí milenci zmírňovat korespondencí, něžné dotyky nahrazují jen slova z dopisního papíru. Zatímco Savannah má obrovský strach a zoufale čeká na každý další dopis, jenž potvrdí, že je stále naživu, John se trápí, protože neví, zda má upřednostnit touhu po Savannah nebo profesionální odpovědnost vůči své zemi. Vše navíc ještě ztíží nečekaná tragédie, která vztah páru vystaví té největší zkoušce.
Více informací ZDE.
Hodnocení: *****

Můj názor: Úžasný film, od kterého jsem nečekala, že by se mi mohl tolik líbit. Bohužel dřív jsem viděla film a až potom jsem přečetla knihu. Co je lepší? Rozhodně kniha, která mě vzala ještě mnohem víc a stala se pro mě další nejoblíbenější knihou. Zajímalo mě jak se kniha a film budou od sebe lišit a řekla bych, že se od sebe líší, ale zas ten základ zůstal, takže film se snažil zachovat věrnost knížce. Tem film se mi líbí už i jen snad proto, protože v hlavním rolí hrajou moji oblíbení herci, takže už jen proto jsem byla nadšená z filmu :). Co mě malinko překvapilo, byl konec v knížce, který byl trochu jiný než ve filmu a nedokážu říct, který byl tedy v tom případě lepší. Ale celkově když to shrnu, oboje stojí za to a já vám to můžu jenom doporučit!! :)

TRAILER

 Fotky z filmu






Viděli jste film nebo četli knihu? :)

6 komentářů:

  1. Děkuji za doporučení, i když knihu znám, nikdy jsem nad jejím přečtením moc neuvažovala. Nicméně teď mám vážně v plánu si ji koupit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nemáš za co :), já jsem spíš strašně ráda :), určitě si ji kup, podle mě za to vážně tahle knížka stojí :).

      Vymazat
  2. Na obojí se chystám, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, jsem zvědavá jaký na to budeš mít názor :).

      Vymazat
  3. moc se těším až se na film podívám..knížku jsem bohužel zatím ještě nečetla, ale také se chystám..nějak nestíhám v poslední době nic.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš se na co těšit :). Nejdřív si, ale spíše přečti knihu :).
      Buď v klidu taky nějak teď moc nestíhám :D.

      Vymazat

Děkuju za vaše komentáře!!! :)